Erdoğan: Dost Bildiklerimiz FETÖ'yü Kullanıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: 'Dost bildiklerimiz 'FETÖ'yü kullanıyor.'

Erdoğan, Mandarin Otel’de gerçekleşen TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala yemeğindeki konuşmasında darbe girişiminin anımsattı.

Meclis’in, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ve Özel Harekat merkezinin bombalandığına dikkat çeken Erdoğan, “Buralarda onlarca, yüzlerce vatan evladının şehit olmasına zemin hazırlayanları kusura bakmasınlar bizler affedemeyiz, Allah’ın affetmediğini kul olarak bizim affetme yetkimiz yoktur” diye konuştu.

‘Kol kanat gerenler…’

Sözü ‘FETÖ’den arananlara getiren cumhurbaşkanı, bu kişilerin mutlaka Türk adaletine hesap vereceklerini söyledi.

“Yıllarca dünyanın her köşesinde ‘hizmet, himmet, diyalog’ diyerek örgütlenen bu ihanet şebekesinin foyası ortaya çıkmıştır” diyen Erdoğan şunları kaydetti: “Birçok ülke kimi açıktan ve doğrudan, kimi de örtülü olarak Feto konusunda gerekli tedbirleri almaktadır. Elbette dost bildiğimiz kimi ülkelerin sırf Türkiye’ye zarar vermek için örgütü kullanmaya devam ettiğini biz gayet iyi biliyoruz. Nerede, kim, neler yapıyor bunları gayet iyi biliyoruz ama öyle durum var ki sabretmek bizim için bir mecburiyet oluyor. Bugün kısa vadeli çıkarları için örgüte kol kanat gerenlerin yarın bu ihtiyaç ortadan kalktığında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Çünkü herkes bilir ki akrebin karakteri sokmak, hainin karakteri de ihanet etmektir. Fetocular kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar, dünyanın neresine kaçarsa kaçsınlar kullanılma sürelerinin ne zaman dolacağının endişesiyle daima korku içinde, zelil bir şekilde yaşayacaklardır.”

Okul mesajı

Erdoğan, ‘FETÖ’nün PKK ve IŞİD’den farkı olmadığını ifade ederek Fethullah Gülen’in ülkedeki okullarını konusunda uyarıda bulundu: “İşte charter schoolları üzerinden yapılan vurgunun buz dağının sadece görülen yüzü olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Sadece bunu Amerikalı dostlarımız hala anlamadılar veya anlamak istemiyorlar. Bu okullarda yapılan hırsızlıkların da yavaş yavaş ifşa olmaya, basında ve kamuoyunda tartışılmaya başlandığını görüyoruz. Amerikalı dostlarımızın çok uzak olmayan bir gelecekte bu örgütü gerçek yüzüyle göreceklerine inanıyorum.”