Erdoğan 'enflasyon böyle inecek' diyerek konuştu: 'En büyük düşmanım faizdir'

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında "En büyük düşmanım faizdir. Şu anda faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi, yetmez. Enflasyonun yılbaşından sonra düşük faizle ineceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye esnaf ve sanatkarlarıyla birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Esnaf ahidir, kardeştir, mertliğin, yiğitliğin sembolüdür. Hanesine helal rızık götüren gönül insanıdır. Her sabah besmele ile dükkanını açıp elhamdülillah diyerek kapatan kanaat erleridir. Millet varlığımızın teminatı oldular. Esnaf sadece mal alıp satan değildir kardeştir

FETÖ'cü alçakların şehit ettiği insanlarımız arasında daha 15 yaşındaki körpe delikanlıların, kadınlarımızın, askerlerimizin yanı sıra pek çok esnaf ve sanatkarımız da bulunuyordu. Birileri ATM'lere akın ederken, birileriyle darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçarken benim su tesisatçısı, kunduracı, mobilyacı kardeşim gece boyunca tanklara, uçaklara meydan okudu.

Onca saldırıya ve kalleşliğe rağmen bu toprakta yaşıyorsak milletimizin değerlerine sahip çıkmasıyla oldu. Hangi kesimden olursa olsun hiçbir kardeşimize 'nerede bu devlet' dedirtmedik. Devlet olarak elimizi taşın altına koyduk.

En büyük düşmanım faizdir. Şu anda faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi, yetmez. Merkez Bankası Başkanlarıyla konuştuk, konuşuyoruz. Enflasyonun yılbaşından sonra düşük faizle ineceğine inanıyorum.