Erdoğan hem Özgür Özel'i hem de İBB'yi hedef aldı: 'Bunun adı muhalefet değil jurnalciliktir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD'in Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Özgür Özel ve İBB vardı.
MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki 28. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütü tarafından yapılan açıklama hakkında sessiz kalan Erdoğan'ın hedefinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) çekilen operasyonlar vardı.
Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı ülkesini yabancı basına şikayet ediyor. Boykot çağrılarıyla yerli ve milli firmalara zarar veriyor. Evine ekmek götüren işçilere zarar veriyor. İş dünyamıza zarar veriyor" iddialarında bulunan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kusura bakmasın bunun adı muhalafet değildir, ekonomik tetikçiliktir, jurnalciliktir" dedi.
"Hiç kimse muhalefet ediyorum bahanesiyle kendi ülkesini yabancılara şikayet edemez" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Kantarın topuzu kaçmıştır. Düzeltme umudu giderek azalmıştır. Siyaseti marjinalleştirmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Türkiye bu toksik siyaset dilini 1960 öncesinden çok iyi biliyor. 28 Şubat öncesinden çok iyi biliyor. Gezi kalkışmasından çok iyi biliyor. CHP'nin suratle normalleşmesi şarttır. Sayın Genel Başkan'ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor. Türkiye'nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var."
'BUNUN ADI EKONOMİK TETİKÇİLİKTİR'
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
"Siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi hem iş yapıyor, hem hizmet ediyor hem de karalama kampanyalarıyla mücadele ediyoruz. Muhalefetin siyaseti yıkıcı bir şekilde yürütme isteği karşımıza çıkıyor. Ana Muhalefet partisinin Genel Başkanı ülkesini yabancı basına şikayet ediyor. Boykot çağrılarıyla yerli ve milli firmalara zarar veriyor. Evine ekmek götüren işçilere zarar veriyor. İş dünyamıza zarar veriyor. CHP Genel Başkanı kusura bakmasın bunun adı muhalafet değildir, ekonomik tetikçiliktir, jurnalciliktir."