Erdoğan: Hiçbir siyasi veya ekonomik çıkar bizi hakkın yanında yer almaktan alıkoyamaz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948 yıl dönümü etkinliğinde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Uzunca bir süre milletimizi kendi iç meseleleriyle uzaklaştırarak kültüründen koparmaya çalışanların da senaryolarını boşa çıkardır. Gençlerimizle birlikte Malazgirt Zaferi’ni böylesine bir coşkuyla kutluyorsak on binler bugün Malazgirt Ovası’ndaysa işte bu projeyle birlikte o aksi projeyi hazırlayanlar da çökmüş demektir. Gençlere, 2071 vizyonunu miras bırakarak çıtayı daha da yukarıya taşıdık. Zaferlerimize ne kadar güçlü sahip çıkarak bu misyonu hayata geçirme irademizi de o kadar diri tutarız. Hep söylediğim gibi bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Bu fetih sadece toprakların, sadece coğrafyanın değildir, asıl fetih gönüllerin, zihinlerin fethidir.

Bölgemizde insanı yaşat ki devlet yaşasın şeyh Edebali’nin bu vasiyeti böyle bir medeniyetin yerini önüne çıkan herkesin çocuk, kadın demeden katleden örgütler ve haydut devletle almıştır. Hiçbir siyasi ve ekonomik çıkar bizi hakkı söylemekten, hakkın yanında yer almaktan, mazluma destek çıkmaktan alı koyamaz. Kardeşlerim işte Diyarbakır’da gördünüz dimi, yavrusu kaçırılıp öldürülen, diğer yavrusu da ellerinde eşir olan annenin günlerdir yaptığı eylemi gördünüz değil mi? Öyleyse biz dik duracağız ve bu insanların yavrularının istismarına fırsat vermeyeceğiz. Bugün Suriye’de katliam var. Rejim bir yandan kendilerini destekleyenlerle birlikte her gün masum gözyaşı akıtıyor. Bugün Kudüs’te Filistin’de zulüm var.

Irak’ta 2 milyon, Suriye’de 1 milyon Afrika ve Güney Amerika’nın farklı yerlerinde milyonlarca insanın çıkar uğruna nasıl katledildiklerini unutmadık. Ellerinden gelse ülkemizde de aynı şeyi yapmak isteyen kara alçakları da unutmadık. Herkesin bir hesabı olabilir ama en büyü hesap sahibi unutmayın ki Allah’tır. Tüm bu badireleri geride bırakarak bu günlere geldik. Daha düne kadar evlerimizin kapısına kadar getirmek istedikleri mücadeleyi bugün sınırlarımızın ötesine taşımış durumdayız. Bu mücadeleyi zaferle taçlandıracağız. Kardeşlerim, Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır. Bizim davamız da inşa davası olmuştur. Bin yıldır kanla ve terle vatan kıldığımız bu topraklar inşallah yeniden yükselişimize büyük ve güçlü Türkiye davasına şahitlik edecektir.

erdoğan al parti malazgirt savaşı kutlama ekonomi siyasi çıkar hak