Erdoğan: "İlk turda bitmesi için ne gerekirse yapacağız, bu gece yoğun çalışacağız"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye mitingindeki konuşmasında, yarınki seçimi ilk turda kazanma mesajı vererek, 'Ne gerekiyorsa yapacağız ve bu işin ilk turda bitmesini sağlayacağız. Biz böyle birlik oldukça koalisyon masasını da, tefeci masasını da ezer geçeriz' dedi.

Erdoğan, son propaganda gününde Ümraniye mitinginde konuştu. 21 yılda ülkeye çok şey kazandırdıklarını iddia eden Erdoğan, seçmeninden oy isteyerek, başkalarını da ikna etmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, konuşmasının devamında ise muhalefete yüklendi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ümraniye CHP döneminde çok sıkıntılar çekti. Ümraniye patlamasını hatırlıyoruz değil mi? 39 kardeşimizin ölümünü… CHP çöp demektir, çamur demektir, susuzluk demektir. İstanbul’u susuzluktan kim kurtardı, biz kurtardık. 

Biz 14 Mayıs’ı milletimizin iradesine sahip çıktığımız bir demokrasi şöleni olarak görüyoruz.

Daha şimdiden sandığa gölge düşürmek için uğraşanlara karşı sandıkta olmaya, milli iradeye sahip çıkmaya hazır mısın? Kaset operasyoncularına karşı sandığa sahip çıkmaya hazır mısın? Talimatı Kandil’den alanlara cevap vermeye hazır mısın? Yarım kalan projelerimizi tamamlamak için bizimle olmaya hazır mısın?

Yarın sandıkta doğru tercihi yapacağınızı biliyorum. Ne gerekiyorsa yapacağız ve bu işin ilk turda bitmesini sağlayacağız. Biz böyle birlik oldukça koalisyon masasını da, tefeci masasını da ezer geçeriz. Bir oy bu kardeşinize, bir oy Cumhur İttifakı’na. 

Bay Kemal talimatı Kandil’den alıyor. Avrupa’nın özerklik kararıyla ülkeyi bölecekler. Ülkemizin güvenlik çıkarları için Akdeniz’de, NATO’da dik durduğumuz tüm meseleleri bozacaklar. Bay Kemal diyor ki, biz yaptırım uygularız. Bay Kemal, Rusya bizim önemli bir müttefikimiz. Sen bunu ABD’den aldığın talimatla mı yapacaksın? Biden Erdoğan’ı düşürün diye talimat verdi, biliyorum. Peskov bunu yalanladı, ispatla dedi, ispatlayamadı. Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez.

“BU GECE YOĞUN ÇALIŞACAĞIZ”

Biz birlikte yürüyecek miyiz? Yarın bunun kararını verecek miyiz? İnşallah yarın sandıkta bunları gördükleri rüyadan uyandıracağız. Kale içeriden fethedilir. Durmak yok. Yarına kadar bu gece yoğun çalışacağız. Buradan ayrılınca hemen eş dost dolaşıp bunları anlatmalısınız.

recep tayyip erdoğan seçim akp