Erdoğan'ın kafasındaki formül Selçuk Bayraktar mı?

TAKİP ET

Gazeteci Serdar Öztürk, "Erdoğan, kendi yerine getirmeyi planladığı veliahtı için çalışmaya başlayacak"

Gazeteci Serdar Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın "Siyasete girmem gerekiyorsa kendimi feda edebilirim" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Öztürk, Erdoğan'ın kafasında Selçuk Bayraktar'ı veliaht olarak hazırlama gibi bir formül olabileceğini söyledi.

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, son günlerde kamuoyunda genişçe yer bulan Selçuk Bayraktar'ı konuştu. Bayraktar'ın politikaya Cumhurbaşkanlığı ile başlamak konusundaki görüşlerini paylaşan Ahmet Nesin, şöyle dedi:
"Bir konu var ama senin de yorumunu merak ediyorum. Damada sormuşlar 'Politikayı düşünüyor musunuz' diye. Valla Cumhurbaşkanlığı hiç aklımda yoktu demiş. Politikaya başlamak, Cumhurbaşkanlığı ile başlamak. Erdoğan şeyi de başardı aslında. Türkiye'yi allak bullak etmeyi başarmak dışında iki damadı da birbirine düşürmek konusunda bunu bile başardı diyebilir miyiz? Dün Bilal Erdoğan da bir açıklama yaptı. Öğretmenler artık eskisi gibi öğretmenlik şöyle bir meslektir diye değildir devlet memuru olmak için öğretmen oluyorlar gibi muhteşem açıklama yaptı. Oysa yani mesela Türkiye'de bilhassa eski dönemlerde baktığımda subayların büyük bir çoğunluğu fakir ailelerden gelirdi. Devlet memuru olsun çocuğumuz diye."

Bilal Erdoğan'ın öğretmenlerle ilgili sözlerine de atıfta bulunarak Selçuk Bayraktar'ın siyasete gireceği konusundaki düşüncelerini paylaşan Serdar Öztürk, Erdoğan'ın kafasındaki formülü açıkladı. Erdoğan'ın 'dış güçler' diye tanımladığı ABD ile pek de sorun olmadığını belirterek şöyle dedi:
"Dün evet son anda duyduğum hatta detaylarına baktığım bir konuydu. Acaba ne demiş diye. Daha önce birkaç ay önce verdiği röportajda siyaset benim işim değil. Türkiye'de tırnak içinde çok söyledikleri 'milli olmak yolunda üstüme düşen ne varsa onu yapacağım' demiş. Dün ise 'Bunu başarabilmek için siyasette gerekiyorsa benim siyasete de girmem gerekiyorsa ona da olumsuz bakmıyorum. Kendimi onun için de bir nevi feda edebilirim'türünden cümle kurmuş. Aslında bunu bir süredir söylüyorlardı. 2024 yerel seçimlerinden sonra Erdoğan istediği sonucu alabilirse muhtemelen kendisinin üçüncü ve daha sonraki dönemleri için yada kendi yerine getirmeyi planladığı veliahtı için çalışmaya başlayacak. Mart ayından sonra deniliyordu. Muhtmelemen bu formülde Erdoğan'ın kafasında. Çünkü büyük damat artık pek görülmüyor. İki damatla da ilgili aslında daha önce konuşmuştuk. Büyük damadın babası seçimlerden sonra ziyaret ettiğini ve 'benim oğlanı değerlendirir misiniz' dediğinde Erdoğan'ın 'Ağabey senin oğlanın istifasını bile sosyal medyadan öğrendim. Nasıl güveneyim ona' yanıtıyla aslında büyük damadın siyasi geleceğine nasıl baktığını açıkça ifade etmişti. Küçük damatla ilgili biz geçen hafta konuşmuştuk. Amerikan uçak gemisinden konuşmuştuk. Biz Amerikalılalırla ortak tatbikat yapmışız. Amerikalılar bir grup iş adamını yada iktidara yakın kişiyi götürmüşler. Son teknoloji olan Gerry Ford uçak gemisine götürmüşler. O yüzden uçak gemisine davetliymiş. Bizim o görüntüler Amerikayla yapılan tatbikatla ilgiliydi. İş adamları tatbikatta ne arıyor soru bir. Tatbikata götürdüklerine göre damadı özellikle götürdüklerine göre Erdoğan'ın öyle 'Dış güçler' diye tanımladığı ABD ile seçimden önce sürekli eleştirdiği ABD ile pekte sorun olmadığının aslında delili. Ben Amerikalıların özellikle böyle yüksek teknolojili savunma sanayi ile işbirliği yapan damadı götürmenin hem ekonomik anlamı hem de politik anlamı olduğunu düşünüyorum. Bence bilerek verilmiş o görüntülerle birlikte düşünürsek siyaset olarak da bu hafta damadın ben politikaya girebilirim sözünün altının doldurulması için yapıldığını düşünüyorum. Damat siyasete girecekse kime kendisini yakın hissettiğini geçen hafta yayınladığı o video ile göstermiş durumda. Devlete kapağı attınmı hayatın kurtulurdu. Bizim nesilden sonra biraz biraz kırılmaya başladı. Öğretmenliğin bugün getirildiği noktada hatta bu iktidar değil mi bir yada birkaç sene önce öğretmenleri kendi içinde ayrıştırıp başöğretmen, orta öğretmen, yan öğretmen gibi tanımlarla önce ekonomik olarak mesleki olarak bölen değil miydi? Öğretmenleri sınava soktu bir sürü mesleki ayrışma oldu. Kaldı ki öğretmenlerin ekonomik gücü diğer devlet memurlarının çoğundan daha düşük maaş alıyorlar. Bu yüzden Bilal Erdoğan'ın söylediklerini ben aslında uzunca bir süredir Erdoğan'ın kendi söylemek istediklerini etrafındakilerine söylemek istediklerini düşünüyorum."

Serdar Öztürk Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Nesin