Erdoğan 'Kızılay nerede' diyenleri hedef gösterdi: Ahlaksız, namussuz, adi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de yaptığı açıklamada, Kızılay'ın bölgede olmadığı iddialarına "Be ahlaksız, be namussuz, be adi..." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'deki AFAD Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Son tespitlerimize göre deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken yaralıların sayısı da 100 bini aştı" dedi. Osmaniye'de can kaybının 1030 olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şartların zorluğuna bakmadan devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Her ne kadar ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler, 'Devlet yok, iktidar yok' diyorlarsa da bunların gören gözü kör, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet, askeriyle, jandarmasıyla 11 ilimizde yerini almıştır. Arama kurtarmadan destek, yardım, tüm hizmetler için 270 bin görevlimizle yardıma koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık" diye konuştu.

Kızılay'ın deprem bölgesinde olmadığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi... Böyle vicdansızlık olur mu?" ifadelerini kullandı.

'NOLUR BİZE YENİ BEDEL ÖDETMEYİN'

"Çıkarmamız gereken dersler olduğu açıktır" diyen Erdoğan, "17 Ağustos Marmara depreminin ardından attığımız adımların ne kadar yerinde olduğunu görmüş olduk. Adana'da bir tanesi çıkmış 'Kentsel dönüşüme karşıyız' diyor. Kim bu, Adana Belediye Başkanı. Ben de belediye başkanlığı yaptım, İstanbul'da. Ben diyorum ki vatandaşımıza, 'Nolur bize yeni bedeller ödetmeyin'. Kentsel dönüşüm projelerinin önemini bir kez daha idrak ettik. Hamdolsun, tek bir TOKİ binası bile yıkılmadı" diye konuştu.

Devlet ve millet olarak çalıştık. Ana muhalefet ve yanındakiler devlet yok diyorsa da gören gözleri kör, kulakları sağır. Devlet tüm güvenlik güçleri ile 11 ilde yerini almıştır. 271 bin görevli ile vatandaşımızın yardımına koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz çıkmış Kızılay’a nerde diyor. Kızılay 2 buçuk milyon insanına Yemek sunuyor. Geçici barınma merkezlerini hızla devreye alıyoruz. Bölgeye 300 bin çadır sevk edildi. Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde.


376 bin vatandaşımız ise MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarda. Şehrimizde 132 kurtarma aracı, 408 iş makinesi görev yaptı.

"KÖYLERİMİZİ DE 1 YIL İÇİNDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Çiftçilerimiz içinde her türlü desteği veriyoruz. Kalıcı konutlar için harekete geçtik. 1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Osmaniyeli kardeşlerimiz tüm raporlara e devlet üzerinde kimlik numarası ile ulaşabilir. Şehirlerimizi bütünüyle yenilemek için çalışacağız.

Osmaniye’de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Yollarımızın tamamı açıktır.

458 bin bina acil yıkılacak. Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. 70 bin köy evi yapacağız. Adıyaman 8 bin 21, 14 bin 141, Malatya’da 17 bin 990 olmak üzere toplam 70 bin binayı hak sahiplerine vereceğiz.

Ayrıntılar geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 865 bin vatandaş 23 bin 500 konteyner Kızılay nerede hedef Ahlaksız namussuz adi