Erdoğan: Libya'da birkaç tane şehidimiz var

TAKİP ET

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç savaş yaşanan Libya'ya gönderilen görevlilerden hayatlarını kaybedenler olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hafter’e karşı kahraman askerlerimiz, Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle oradayız. Birkaç tane şehidimiz var, birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerleri etkisiz hale getirdik" dedi.

‘SURİYE VE LİBYA POLİTİKALARI MACERA DEĞİLDİR’

Hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Suriye’de Libya’da Akdeniz’de gerçekten kritik bir mücadele verirken bir anda içeride hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların başlatıldığını görüyoruz. Türkiye’nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir. Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin çıkarlarıyla diğer ülkelerin çıkarları çatışıyor” diyen Erdoğan, “Gerekirse tek başımıza adımlar atarak, ülkemizi doğru hedeflerine götürmeye çalışıyoruz. Hamdolsun artık Türkiye’nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye ve bunu sahada hayata geçirmeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelelerde hem siyasi ve diplomatik hem de gerektiğinde askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirebilmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” şeklinde konuştu.