Erdoğan Malazgirt'te Köşk projesi açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı"nda konuştu. 'Gençler' diye seslenen Erdoğan 'Cumhuriyet'e sahip çıkın' vurgusu yaptı. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin önerisi üzerine Ahlat'ta 5 dönüm üzerine 1071 metrekare kapalı alanı olan yeni bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, siyasetten diplomasiye, ekonomiden teknolojiye topyekûn güçlü olmak gerektiğini belirtti. Aksi durumda, bu millete ne bu coğrafyada ne de dünyada bir gün bile yaşama hakkı vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Üzerimize nasıl böyle kargalar var ya leş kargaları, akbabalar gibi çullandıklarını siz de görüyorsunuz. İçimizdeki bazı gafiller sanki meseleyi Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti meselesi gibi görüyor. Hayır, mesele Türkiye meselesidir. Mesele milletimizin şahsında sembolleştirdikleri İslam meselesidir" dedi. 

Konuşmasına bayram tatili sonrası dönüş yoluna çıkan sürücüleri uyararak başlayan Erdoğan, dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sultan Alparslan'ın otağını kurduğu Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Köşkü kurulması teklifine olumlu yanıt veren Erdoğan, "Esasen 26 Ağustos burası, 24 Ağustos Ahlat. Ahlat'ta otağ kuruldu, oradan yolculukla 2 günde buraya gelindi. 26 Ağustos'ta da Malazgirt Zaferi ile ilgili adımlar atıldı. Sayın Bahçeli Ahlat'a bir ziyaretinde 26 Ağustos'u konuşurken 'Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alparslan oraya kurdu. Biz de varisleri olarak oraya böyle bir otak kuralım' demişti. Bugün valiyle ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik 'Olmaz. 1071 metrekare oturma alanı olur.' Çevre düzenlemesi yapacağız, en azından 5 dönüm gerekir. Belediye başkanı coştu, '10 dönüm yaparız' dedi. Orada böyle bir otağ merkezini yapacağız. Selçuklu mimarisiyle çok kısa sürede onu da bitirip, artık geldiğimizde hem oraya uğrayacak, ondan sonra da Malazgirt'e geleceğiz" diye konuştu.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan malazgirt zaferi köşk