Erdoğan: Son 17 yılda tarihi nitelikli reformlara, rekorlara imza attık

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda konuşuyor.

4. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Hiç kimseyi dışlamadan firmalarımızın sorunları ile ilgilendik. Yurt dışında sadece diplomatlarımızla değil TİKA, Anadolu Ajansı'mızla, THY ile birbirinden önemli çalışmalar yürütüyoruz. İnsani yardımlar ve kalkınma projeleri geliştiriyoruz. Savunma Bakanlığımızın çok önemli bir adımını attık. Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışını yaptık. Yerli savunma sanayicisinin eserlerinin sergilendiği fuara katılım yüksekti. Bunlar geçmişte yoktu. Yüzde 68'ine sahip olduğumuz savunma sanayimiz var. Dağda, taşta terörle mücadele ediyoruz. 160 teröristi etkisiz hale getirdik.

Milletimin huzurunu kaçıranlarını açtıkları çukara gömeceğiz. Devlet olarak bunu yapmaya mecburuz. Yatırımcı rahatça yatırım yapmalı. Yurt dışındaki yatırımları ise 38 milyar dolar seviyesinden yukarı çıktı. Dış ticaret açığımız yüzde 29 düştü.

Seçim atmosferine rağmen en yüksek ilk çeyrek ihracatına imza attık. İnşallah hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Türkiye 2018 yılında 48,5 milyon dolarlık hizmet ihracatı yaparak önemli bir iş yaptık. Sadece dizi, sinemamızı, sağlık hizmetlerimizi ihraç ediyoruz. Dizi-film ihracatında Amerikan'ın ardından ikinci sıradayız. Artık bizim için bacasız sanayi konuma turizm girmiş durumda. Bir taraftan da işsizliği de aşağı çekecek. 50 milyon tursit rakamına ulaşacağımıza inanıyorum. Kültür, kongre, kat turizmi gibi alanlara yöneliyoruz. 4 mevsim turizme açık bir hale geldik. Daha önceden yoktu artık var. 4 mevsim turist akışı devam ediyor. Senenin ortasında Batı'nın futbol takımlara kampa geliyor. Böylece ülkemizi yılın 365 gününde turist çeken bir ülke konumuna getireceğiz. 

Döviz gelirlerindeki başarının arkasında ticaret müşavirlerinin katkısı var. Ticaret müşavirlerimiz bir akıncı ruhu ile çalışarak müşterilerle tanıştırdınız. Önümüzde daha zorlu bir süreç bekliyor. 4 yıllık kesintisiz hizmet edeceğiz süreci var. 2017 Yılında yüzde 5,6 olan cari açığı 2,6'ya düşürmeyi hedefliyoruz. "

dış ticaret ekonomi türkiye recep tayyip erdoğan