Erdoğan: Süreci sosyal medyada ve televizyonda ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin ihtiyaçlarına göre yürüttük

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans yöntemiyle düzenlenen AK Parti belediye başkanları toplantısında açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kovid 19 hastalığı döneminde belediyelerimize çok daha önemli görevler düşüyor. Bilhassa işsiz kaldığı veya yetersiz gelire sahip olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Temizlik ve korunma malzemelerinin temini ve dağıtımını yaygın şekilde sürdürmeliyiz.

"AK Parti olarak milletimizi bugüne kadar hayal kırıklığına uğratmadık. 

"En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayabilmektir. Sosyal devlet ilkesiyle 2 milyon aileye biner lira destek gerçekleştiriyoruz.

"Bu 83 milyonun her bir ferdini yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Salgının ilk başladığı andan itibaren bir meseleye bu hassasiyetle yaklaştık. Bilim Kurulu'muzun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız kararları tek tek hayata geçirdik. Süreci sosyal medyada ve televizyonda ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin ihtiyaçlarına göre yürüttük.

"Tarihi bir felaketi yaşadığımız şu dönemde birçok ülkeye kıyasla iyi bir yerdeyiz ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karamsarlığa kapılmadığımız gibi rehavete de düşmüyoruz. Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi yürütüyoruz. Türkiye bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin üzerinden gelecek.