Erdoğan: Terörü destekleyenler dışında kimse incitilmemiştir

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarına devam ediyor. Erdoğan'ın Eskişehir mitinginde yaptığı konuşmanın öne çıkan bölümleri şöyle: 

-Bizim diğerlerinden farkımız ne biliyor musunuz, biz yaptıklarımızı, projelerimizi anlatıyoruz. Onlar ise gençlerin deyimi ile geyik muhabbeti yapıyor. Bizim asıl gündemimiz yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerdir. 

-Bu ülkede terörü destekleyenler dışında kimse incitilmemiştir. Bu şehrin demokrasiden de kalkınmadan da geri adım atılmasına izin vermeyeceğine inanıyorum. 

-Arada bir latife olsun diye onlara takılmıyor değiliz ama bizim gündemimiz yapacağımız hizmetler. Son 16 yılda Eskişehir’e 21 katrilyonluk yatırım yaptık. Birkaç yıla kadar 4500 kişilik dört adet yurt binası da kazandırıyoruz. Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni kurduk ve hizmete geçirdik. 

-Halep oradaysa arşın Eskişehir'de. 

-Belediyelerde hepsini topladınız, Büyükşehir'i alamadık. İnanıyorum Mart'ta büyükşehiri de alacağız. Çünkü bunlardan bir şey olmaz. Bunların ne yaptığı Eskişehir'de belli.  

Buraya hızlı treni getirdik mi? Tüm bölünmüş yolları yaptık mı? Eskişehir şehir hastanemiz dev bir eser, bu yıl sonuna kadar hizmete alıyoruz. Eskişehir'de proje aşamasında olan 11 sağlık tesisimiz var. Eskişehir'de TOKİ aracılığı ile 9827 konut projesini hayata geçirdik. Eskişehir-Ankara hızlı tren hattına Konya ve İstanbul'u dahil ettik. Eskişehir-Konya üzerinden Karaman'a bu yıl bağlanacak. Eskişehir'de baraj ve 8 gölet inşa ettik.

-Bay Kemal, Bay Muharrem anlamazsınız, siz bu ülkede çırak bile olmadınız. Bakkal dükkanını çırağa teslim eder misin, eh işte...

-Eskişehirli çiftçilerimize 1,5 katrilyonluk tarımsal destek verdik. Eskişehir'de bir teknokent ve 16 AR-GE merkezini kurduk. Şimdi buradan sizlere bir söz daha veriyorum Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası eğitim başkenti ilan ediyoruz. Bunun hayırlı olmasını diliyorum. Eskişehirli, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile bugünlere geldi. Eskişehir 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz?