Erdoğan: Türkiye'yi faiz, kur ve enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerle boğuşarak bugüne geldik

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi faiz, kur ve enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerle boğuşarak bugüne geldik" dedi. 

Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde ekonomiye yönelik mesajlar verdi. 

Erdoğan, "Vatandaşlarımızın ve firmalarımızın yastık altında tuttukları tasarruflarını harekete geçirdiklerini görüyoruz" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Bugün ülkemizden 42 firmamızın girdiği bu listedeki müteahhitlerimize ödüllerini vereceğiz. Listeye şöyle bir baktığımızda gayretlerini bildiğimiz firmalar olduğunu görüyoruz. Yurt dışında ziyaret ettiğimiz ülkelerde müteahhitlerimi tarafından hayata geçirilen projeleri gördükçe gururlanıyoruz. 

BÜYÜK PROJELERE YÖNELMENİZİ BEKLİYORUM

Gelişmiş ülkelerin artık iyice yaşlanan altyapılarını yenileme ihtiyacı da giderek artıyor. 21 yılda gerçekleştirilen büyük altyapı hamlesi müteahhitlerimizi hem tecrübe hem de ekipman açısından öne çıkardı. Sizlerden artık daha büyük ve nitelikli projelere yönelmenizi bekliyorum. Savunma sanayinde nasıl kısa sürede sıçrama yaptıysak müteahhitlikte de ciro ve işleri hızla katlayarak büyütmemiz mümkündür.

GÖZÜMÜZÜ 2053'E DİKTİK

Gözümüzü 2053'e diktik. Gençlerimizin gözlerinde o coşkuyu görebiliyorum. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı hedefleyen Türkiye için artık bir hayal değil. Biz bu döneme Türkiye Yüzyılı diyoruz. Müteahhitler olarak sizleri de önemli görevler bekliyor.Türkiye'yi faiz, kur ve enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerle boğuşarak bugüne geldik

TÜRKİYE MEVCUT SINIRLARINDAN İBARET DEĞİL

Türkiye mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Ülkemizin dinamiklerini kağıt üzerindeki rakamlardan ibaret gören herkes bugüne kadar hüsrana uğradı. Gücümüzü spekülatif raporlarla tartmaya kalkanlar hüsrana uğramıştır. İmar ve inşa sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumluluğu hayata geçirecek olan sizlersiniz.

Erdoğan Türkiye faiz kur enflasyon