Erdoğancılarla Davutoğlucuların Kavgası Sürüyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın medya ile eski Başbakan Davutoğlu'na yakın yazarlar arasındaki kavga devam ediyor.

Karar gazetesinden Etyen Mahçupyan "Bu pespaye ‘kadro’ bütün bu işleri AK Parti ve Erdoğan sevdasıyla yapıyor gözüküyor ve kendilerine biçmekte mahzur görmedikleri ahlaki çukura partiyi ve liderini de çekiyorlar" derken, Mustafa Karaalioğlu "Devasa bir kalitesizlik ve seviyesizlik meselesi büyüdükçe büyüyor." dedi.

Star gazetesinden Ahmet Kekeç "HDP-FETÖ-CHP ortaklığına (ve kardeşliğine) sahne olacak kampanyada, 'tatmin olmamış' AK Partilileri ve 'endişeli' İslamcıları görürsek şaşırmayalım" diyerek Davutoğlucuların referandumda "hayır" diyeceğini ima ederken, bir diğer Star yazarı Ahmet Taşgetiren ise kendisine "Davutoğlu ve Gül Reis'e ihanet eder mi" diye sorulduğunu yazdı.

Bu soruya üzüldüğünü belirten Taşgetiren, Davutoğlu, Gül ve Arınç'ın asla ihanet etmeyeceğini savundu.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da, "sırtımızdan hançerlendiğimiz bir dönemi yaşıyoruz." dedi ve Davutoğlu ekibini çok sert eleştirdi. "Neden hep Ahmet Davutoğlu’nun arkasına saklanıyorlar" diyen Uğur, Davutoğlu ve ekibini çok sert sözlerle eleştirerek "Dedik ya artık kim olduklarını biliyoruz. Ve 'Yanımızda mısınız' diye sormuyoruz bile." ifadelerini kullandı.

Kavga Nasıl Başladı

Kavganın fitilini ilk olarak Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesi ateşlemiş, Hrant Dink'in ölümünden önce onunla son görüşen kişinin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı ve Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan olduğunu hatırlatarak Mahçupyan'ın ifadesinin neden alınmadığını sormuştu.

Ardından da, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinin "En kritik sandık" başlığıyla yayımlanan manşeti Erdoğancılar tarafından hedefe konulmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şehit tabutunu omuzladığı fotoğrafın "En kritik sandık" manşeti ile alt alta gelmesi tartışmalara neden olmuştu.