Eser Atak, TİP'den aday adaylığını açıkladı!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Türkiye İşçi Partisi'nden resmi başvurusunu yaparak aday adayı olduğunu açıkladı.

14 Mayıs günü yapılacak olan seçimler öncesi aday adayları resmi başvurularını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak da TİP'den aday adayı oldu. 

Resmi başvurusunu yapan Atak sosyal medya hesabından şu açıklama da bulundu:
"Türkiye İşçi Partisi’nden İzmir Milletvekiliği için aday adaylığı başvurumu yaptım. Çocuklarımızın geleceği için, insanca yaşamak için mücadele etme zamanı. Dönüşüm ve kalıcı değişim istiyorsak, bunu yasa koyucular, sivil insiyatifler ve yurttaşlar olarak hep birlikte yapacağız. Ya hep beraber uyanacağız, ya da hep beraber içinde bulunduğumuz karanlığı daha da derinleştireceğiz. Sadece nefes alıp verdiğimiz bir hayat değil, yetenek ve becerilerimizi kullanabildiğimiz,hayallerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir gelecek için mücadele edeceğiz. Eşit, adil ve özgür bir düzende eğitimi, bilimi, emeği arkamıza alıp hep beraber inatlaşarak kazanacağız Bu karanlık dönemin utanma duygusunu yitirmiş sorumlularını hep beraber tarihe gömeceğiz!"
Eser Atak Kimdir?
Atak, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. 11 yıl Başbakanlık Özürlüler İdaresinde uzman olarak çalıştı. Ankara Çankaya ve İzmir Konak Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı yaptı. 2019 Mayıs ayından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Profesyonel iş dışında TMMOB Şehir Plancıları Odasında 2002-2008 yılları arasında Ankara Şube Yazman üyeliği, Şube Başkanı ve Oda Onur Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Atak'ın İlgi ve uzmanlık alanları yerel yönetimler, kent siyaseti, kentsel ulaşım, erişilebilirlik, yaya hakları ve şehir planlama üzerine.