Eşki'den Atatürk heykelini kapatan pankarta tepki: 'Biz yıllardır 'bunlar takiyeci' diye bağırıyorduk'

TAKİP ET

CHP Bornova İlçe Örgütü'nün, Atatürk heykelinin üstünü pankartla kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada konuşan Eşki, 'Seçim kampanyası sürecinde kendi kimliklerini saklamaya çalıştılar. Biz yıllardır 'bunlar takiyeci' diye bağırıyorduk' diyerek duruma tepki gösterdi.

Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Örgütü dün AK Parti Bornova İlçe Örgütü’nün iftar hazırlığı sırasında Atatürk heykelinin üstünü pankartla kapatmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bornova Meydan’da bulunan Atatürk heykelinin önünde yapılan açıklamaya CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve çok sayıda partili katıldı. 
Açıklamada ilk konuşan Mübeccel Timaç şöyle konuştu; “Partilerinden utanan insanlar Ulu Önder Mustafa Kemal’in heykellerine bile tahammül edemiyorlar. Biz cumhuriyet sevdalısı Atatürk çocukları tepkimizi hemen koyduk ve o afişi hemen indirdik. Ne kadar iki yüzlü ve riyakar olduklarını orada gösterdiler. Bornova sokağına gidip meyhaneleri geziyorlar. İki yüzlülüklerin her yerde gösteriyorlar.”


‘PAZAR GÜNÜ GEREKEN DERSİ SANDIKTA VERECEĞİZ’
AK Parti’nin seçim kampanyasını ‘rezillik’ olarak nitelendiren Ertürk de; “Koca bir alanda gelip heykelin önüne pankartı astılar. Bornova’nın duyarlı kadınları sabah geldiler burada protesto ettiler. Beyefendiler geldiler ‘rüzgar çıkmış ondan öne çıkmış’ dediler. Bir de yalan söylüyorlar. Yer mi yoktu koca meydanda? Pankartı yere bağlamışlar. Yere bağlı olan bir şey uçar mı? Fotoğrafları var ben de. Bornova için utanç verici bir durum. Bugün bu meydanda iftar verebiliyorlarsa bunun en büyük sebebi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Pazar günü herkes görecek seçim sonucunu. Sayın Hamza Dağ’ın ve Cevdet Çayır’ın ilk işleri meyhaneleri gezmek oldu. Sanki İzmir’in oy verme kriterleri meyhaneler. Sayın Çayır Süvari Caddesi’nde Küçük Park’taki biranelerden çıkıyor. Neyin ispatını yapamaya çalışıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüzü burada gördük. Laikliğin kriteri meyhaneler değil. Dayanamıyorlar artık. İçindekilerini kustular. Biz sakin olacağız. Bütün dertleri bizi tahrik etmek. Pazar günü gereken dersi sandıkta vereceğiz” dedi. 


YEREL SEÇİMLERDE ONLARI SİLECEĞİZ 
Seçimlerde çok iddialı olduklarını belirten Eşki ise birçok yeri kazanacaklarını söyleyerek; “Güneş balçıkla sıvanmaz. Seçim kampanyası sürecinde kendi kimliklerini saklamaya çalıştılar. Biz yıllardır ‘bunlar takiyeci’ diye bağırıyorduk. Takiyecilik nediri, nasıl yapılırı, kime yakışırı seçim kampanyası ile çok iyi anlattılar. Üniversitelerde ders diye okutulması lazım. Üç gün sonra yerel seçimlerle birlikte onları sileceğiz. Ardından genel seçimleri zorlayacağız. Bu ülkenin bunlara artık daha fazla dayanma gücü kalmadı. Biz burada örgütümüzle çok büyük bir zaferle çıkıp gelecek kuşaklarımız için Atatürk ilke ve devrimlerinin üstü kapanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Pazar gününü kadar herkesi sakinliğe davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. 
NE OLMUŞTU?
AK Parti Bornova İlçe Örgütü dün Bornova Meydan’da vermek istediği iftar yemeği öncesi meydanda hazırlıklar yaparken Meydan’da bulunan Atatürk heykelinin üstüne büyük pankart astı. Duruma tepki gösteren CHP Bornova Kadın Kolları pankartın indirilmesini istedi. Pankartı heykelin üstünden indiren AK Partililer bu sefer de Türk Bayrağı’nın üstünü kapatacak şekilde başka yere astılar. CHP’li kadınlar tekrar tepki gösterince pankart bu sefer tamamıyla indirilip başka bir yere asıldı.