Eşki'den memur zammı tepkisi: Hükümetin teklifi şaka gibi

TAKİP ET

Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ömer Eşki, hükümetin memur ve memur emeklilerine 2024-2025 yılları için teklif ettiği zammı için 'Şaka gibi' değerlendirmesinde bulundu.

GERÇEK HABERCİ - Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin memur ve memur emeklilerine 2024-2025 yılları için zam teklifini iletti. Hükümet, 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı içinse yüzde 10 zam teklif etti. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay içinse yüzde 5 oldu. Yapılan teklifi değerlendiren Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki, “Şaka gibi” değerlendirmesinde bulunarak, “Biz Kamu-İş olarak bu konuda ciddi tepki vereceğimiz bir süreç hazırlamaya kararlıyız. Hükümetin vermiş olduğu zam teklifini ve Memur-Sen’in eylem yapıyormuş, tepki veriyormuş gibi davranmasını ciddiye almıyoruz” dedi.
“Memurların çok büyük sıkıntılar çektiğini görüyoruz”
Maaşla geçinmeye çalışan vatandaşların çok büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden Eşki, “Bu sıkıntılar, Türkiye’nin ekonomik anlamda çok daha kötüye gideceğinin bir göstergesidir. Bu noktada Ak Parti hükümeti tarafından memur ve memur emeklilerine yapılan zam teklifi şaka gibidir” şeklinde konuştu.
Eşki, hükümet ve yetkili sendikanın danışıklı dövüş yaptığını, ilerleyen süreçte cüzi bir miktar artışla anlaşılacağını belirterek şöyle konuştu:
“Geçmişte de gördüğümüz gibi zam teklifi biraz arttırılacak, Memur-Sen ile anlaşılacak ve Cumhurbaşkanı yüzde 3 ila 5 arası bir ekleme yaparak ekstra bir mutluluk yaşatacak”

ömer ekşi tüm yerel sen izmir hükümet memur zammı