Eski İYİ Partili vekil, 50 milyon dolara AK Parti'ye geçti iddiası

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen ve bugün AK Parti'ye katılan İdris Nebi Hatipoğlu'nun 50 milyon dolar transfer ücreti aldığı öne sürüldü.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Hatipoğlu'nun transferiyle ilgili  Meclis'te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Sizlere rüşvet ve siyasi yozlaşma hikayesi anlatacağım. Bu hikayenin oyuncularından biri İdris Nebi Hatipoğlu'dur. Bir diğer oyuncusu hatta arabulucusu ise Bursa milletvekili Mustafa Varank. Benim gibi Bursa milletvekilidir.

Bugüne kadar henüz bizlerle doğru düzgün merhaba bile etmemişken, nedense 26 Eylül günü Sayın Hatipoğlu'nu Eskişehir'deki fabrikasında ziyaret etmiştir. Masumane olduğu zannedilen bu ziyaretin tesadüf olmadığını elbette hissetmiştik.

Bu ziyaret aslında arabuluculuk faaliyetleri sonucunda Nebi Hatipoğlu, 2 Kasım 2023'te bugün partimizden istifa ederek resmen AKP saflarına katılmıştır. Bu transfer bana göre şaibeli bir transferdir. Neden söylüyorum biliyor musunuz? Saygıdeğer milletvekilleri... Elimde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) bir belgesi var. Ben bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum.

24 Mart 2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımıyla ilgili olarak, dikkatinize sunuyorum 1 milyar 35 milyon TL ve bunu yüzde 25 artırılmasını içeren stratejik teşvik belgesi başvurusu 25 Ekim'de onaylanmıştır. Demek ki Nebi Hatipoğlu, bugün sizin hoşgeldiniz dediğiniz Nebi Hatipoğlu, transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir.

Bu belge bir utanç belgesidir. Bu belge 1.3 milyar TL, yani yaklaşık 50 milyon dolar değerindeki rüşvetin kanıtıdır. Türkiye'de kaç tane futbolcu vardır bu bedelde? Bu nasıl bir transfer ücretidir. Bir sözüm de AKP Grup Başkanvekili Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu'na...

Siyasi bir başarı elde etmişçesine, belki de bugüne kadar en pahalı transferinize bugün hoş geldiniz dediniz. Bu kapıdan henüz girmemiz, bu sıralara bakmaya utanacak birine hoş geldiniz dediniz. Milletin parasıyla, bu milletin ödediği vergilerle transfer bedelini ödediğiniz birisine hoş geldiniz dediniz. Bu durum utanç vericidir ve izaha muhtaçtır. Bu denli siyaseti yozlaştırmanızı, büyük Türk Milleti'nin takdirine bırakıyorum ve yazıklar olsun diyorum.

İdris Nebi Hatipoğlu 50 milyon dolar AK Parti Mustafa Varank