Eski Parlamenterlerden "Hayır" Lokması

TAKİP ET

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi üyeleri, Yelki pazarında stant kurdu, eski parlamenterlerle birlikte referandum için 'Hayır' lokması ve broşür dağıttı.

Vatandaşlarla sohbet eden, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Anayasa’ya neden “Hayır” oyu verilmesi gerektiğini anlatan Türk Parlamenterler Derneği İzmir Şube Başkanı Av. Metin Öney,   “Yeni Anayasa’nın en önemli özelliği demokratik olmayan yapısı ve bir parti devleti doğurmasıdır. Eğer bu Anayasa kabul edilirse, Türkiye bir parti devleti olacaktır. Seçilen Cumhurbaşkanı hem devletin başı, hem de partinin genel başkanı oluyor, seçimden önce tüm milletvekillerini o belirliyor. Seçildikten sonra Yargıtay’ın büyük çoğunluğunu Anayasa Mahkemesi’nin 17 üyesinden 14’ünü belirliyor. Dolayısıyla denetim yapacak, yanlışa dur diyecek kişileri de kendisi belirliyor. Ülkeyi kararnamelerle yönetebiliyor, karşı çıkan milletvekilleri olursa, “seçime götürürüm” diye tehdit edebiliyor. Irak'taki Suriye'deki gibi partiler ve başındaki kişi yönetiyor ve gittikçe bu yapılar demokrasi dışına çıkıyor, antidemokratik uygulamalar yaygınlaşıyor. Kalkınmış ülkelerin tamamının demokrasi ile yönetildiği, az gelişmiş ülkelerin ise diktatörlerce yönetildiği görülmektedir.”dedi.

“Hayır” Demek Geleceği Kurtarmaktır”

Eski İzmir milletvekili Türkan Miçooğulları da, “Hayır” oyu isterken, “Demokrasisi olmayan hiç bir ülkeye kimse yatırım yapmaz. Çünkü yarını belirsizdir. Her şey bir kişinin iki dudağı arasındadır.” dedi. Miçooğulları, alışveriş için pazara gelen yaşlı bir teyzeye lokmayı kendisi yedirdi ve referandumda  “Hayır” oyu istedi. 

Eski vekillerden Erdal Karademir ise, demokrasi ile yönetilmeyen hiç bir ülkenin kalkınmadığını belirterek,”Böyle bir Anayasa’ya “Hayır” demek yurtseverliktir. Ülkenin geleceğini kurtarmaktır.”dedi.

Eski parlamenterler,”Ortak akıl hayır diyor. Sağduyu galip gelecektir. Halkımıza güveniyoruz. ”şeklinde referandum yorum yaptılar.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, referandum için “Hayır” çalışmasını, sokak,sokak dolaşarak sürdüreceklerini bildirdi. 

 

izmir güzelbahçe hayır lokma referandum kadın cumhuriyet haber siyaset gündem