Eskiyörük, "Üreticinin zarar etmemesi için sütü 5,50 TL'den satmalı"

TAKİP ET

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, 'Üreticinin zarar etmemesi için sütünü 5,50 TL'den satması gerekiyor' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, süt fiyatlarını değerlendirdi. Eskiyörük, “Üreticinin zarar etmemesi için sütünü 5,50 TL’den satması gerekiyor” diye konuştu.
“Üretici çıkmazda ineklerini kestiriyor”
Üreticinin 1 litre süt ile en az 1 kilo 300 gram yem alabilmesi gerektiğinin altını çizen Eskiyörük, “Üretimin sürmesi ve çiftçinin zarar etmemesi için bu gerekli. Süt fiyatları 4,70 TL olduğunda bile bu rakamın altındaydı. Şu anda üretici yine çıkmazda, yine ineklerini kestiriyor” sözlerine yer verdi.
“Fiyatlar üreticiye mal edilmemeli”
Eskiyörük, üreticinin de tüketicinin de mağdur olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Tüketiciler raftaki fiyatlara bakıp da bunu değerlendiremez. Üreticinin cebine girecek para bir gelişme olmazsa 4,60 TL. Bu rakamı kimse büyütmesin, süt ürünlerinde maliyet yüzde 60 arttı. Ambalajlılardaki artış ise yüzde 10’ün üzerinde. Akaryakıta da zam geldi. Fiyatlar üreticiye mal edilmemeli. Üretici de tüketici de mağdur.”
“Fiyatları değiştirmek zorunda kalacaklar”
Son olarak paket sütlerdeki fiyat artışına yönelik eleştirilerde bulunan Eskiyörük, “Paket sütü o fiyata tüketen olmaz. Bir iki marka anormal fiyatlar açıkladı. Ambalajlı sütün en fazla 9 TL olması gerekiyor. Bu fırsatçılığı yapanı tüketici cezasını verir ve fiyatını değiştirmek zorunda kalacaklar.” Görüşlerini aktardı.