Esnaf bıktıran altyapı çalışmasında umudunu yerel seçimlere bağladı

TAKİP ET

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, yılan hikayesine dönen Kemeraltı Çarşısı altyapı çalışmalarını GERÇEK HABERCİ'ye anlattı. Girgin, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, 'Ana caddenin bir buçuk aya bitmesini umuyoruz' dedi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-Kemeraltı Çarşısı’nın altyapısını düzeltmek üzere ortaya konan ve çarşıdaki esnafın “aylardır iş yapamıyoruz ve inşaatın yarattığı sorunlarla boğuşuyoruz” diyerek şikayetçi olduğu altyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, çalışmaların ana caddeye ulaştığını ve altyapısı biten yerlere taş döşemeye başlanacağını belirterek, “Ana caddenin bir buçuk aya bitmesini umuyoruz” dedi.
“1’inci etabın yılbaşına kadar biteceğini düşünüyoruz”
Hava koşulları ve genel seçimlerden ötürü yavaşladıklarını ancak çalışmaların devam ettiğini ifade eden Girgin, “Çok zor bir bölgede, sabah yaşamın ve ticaretin olduğu bir bölgede çalışılıyor. 1’inci etap dediğimiz, altyapısı bitmiş, şu an toprak yol olan ve sadece elektrik hatları çekilecek olan bölgeler yılbaşına kadar bitecek” dedi.
Yerel seçimler belirleyici olacak
Bugün itibariyle projenin yüzde 10-12’sinin tamamlandığını ve projenin 3-4 yıla ancak biteceğini de belirten Girgin, “Tabi önümüzdeki yerel seçimler de belirleyici bir etken olacak. Çünkü Tunç Başkan önceki belediye başkanlarının aksine siyasi bir risk alarak bu işe girişti. Bu işin aynı hassasiyet ve iradeyle yürütülmesi gerekiyor. Yerel seçim sürecinden sonra çalışmaların hızlanacağını umuyoruz” diye konuştu.

Tarihi Kemeraltı altyapı çalışması Semih Girgin