Eşrefpaşa Hastanesi'nde "yabancı uyruklu hastalar" sorunu çözüldü: Herkes aynı ücreti ödeyecek

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Devrim Demirel, sağlık güvencesi bulunmayan yabancı uyruklu hastaların Eşrefpaşa Hastanesi'nde Türk yurttaşlarıyla aynı ücreti ödeyerek hizmet alabileceklerini açıkladı. Yabancı uyruklu hastalar diğer hastanelerde ağır faturalarla karşı karşıya kalıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen 200   yataklı Eşrefpaşa Belediye Hastanesinin 12 yataklı palyatif servisinin yatak sayısı 20’ye yükseltildi.  Ülkenin tek Belediye Hastanesi olması sıfatıyla ayrı bir öneme sahip hastaneye başhekim olarak yeni atanan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Devrim Demirel, geçtiğimiz günlerde hastaneye 12 yataklı bir palyatif bakım birimi kazandırmıştı.

Hastalıkları nedeniyle tam olarak iyileşemeyen, ciddi ya da kronik hastalıklar yaşayan ve yaşamlarının son döneminde desteğe ihtiyacı olan kişiler için özel tıbbi tıbbi bakım anlamına gelen palyatif birimin 12 yatağının da dolmasından sonra Sağlık Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda sekiz yataklı ikinci bir birim açılmasına karar verildi ve hizmete açıldı.

Başhekim Devrim Demirel “Çok önemli bir boşluk olduğunu düşündüğümüz bu alanda bir adım daha atarak daha fazla hastaya destek olmaktan mutluyuz. Kemoterapi gibi bizde bulunmayan hizmetler için palyatif hastalarımızı diğer hastanelere taşıyıp geri getirerek her türlü hizmetten yararlanmalarını sağlıyoruz” dedi.

Yabancı uyruklu hastalara müjde
Devrim Demirel’in verdiği ikinci müjdeye göre, İzmir’de yaşayan, oturma izni olan ancak herhangi  bir sağlık güvencesi bulunmayan yabancı uyruklu hastalar, diğer hastanelerdeki uygulamanın aksine, Türk vatandaşlarıyla aynı ücreti ödeyerek hizmet alabilecekler. İzmir’de yaşayan yabancılar için büyük bir sorun teşkil eden bu duruma getirilen çözümün şehrin konuklarını mutlu edeceğini belirten Dr. Demirel “Hiç kimsenin sağlık anlamında çaresizlik yaşamasını istemiyoruz. Ülkede tek olan belediye hastanemizin daha da ileri adımlarına tanık olmayı umut ediyoruz” dedi.