EXPO tartışmasına o mahallenin muhtarı da girdi: Sağa sola savrulacağız!

TAKİP ET

İzmir'de yıllardır harabe halinde kentsel dönüşüm bekleyen Yeşildere bölgesi siyasetin gündemine oturdu. Küçükada Mahalle Muhtarı Sabriye Karakaya, mahallelinin EXPO projesine karşı olduğunu belirterek, ' Yan mahallede ev yapıp beni ömür boyu borçlandıracak. İyi kötü bir gecekondumuz var. Borçsuz, harçsız yaşıyoruz. Biz bu yaştan sonra burası fuar alanı olacak diye sağa sola savrulacağız' dedi.

Ege'ye Bakış'ta yer alan habere göre İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan EXPO 2026 projesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulunmuştu. 9 mahalle muhtarıyla bir araya geldiğini belirten Soyer açıklamasında, “Muhtarlarla iki toplantı yaptık. İlkinde ciddi sıkıntılar vardı ama ikincisinde alkışladılar. 9 muhtarımız da son derece memnun ayrıldı. Onların mağduriyeti üzerine bir şey yapmak istemeyiz. Oradaki kimseyi mağdur etmeyeceğiz ve kente ikinci bir Kültürpark kazandıracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Küçükada Mahalle Muhtarı Sabriye Karakaya, Tunç Soyer’in aksine EXPO projesinin Yeşildere bölgesinde yapılmasına karşı olduklarını ve yerinde dönüşüm istediklerini belirtti.

Yerinde ve borçsuz dönüşüm! 

Muhtar Karakaya açıklamasında, “Bizim fikrimiz değişmedi. Biz mahalleli olarak yerinde dönüşüm istiyoruz. Tunç Soyer ile toplantımızda ben EXPO projesine itiraz ettim. Yerime yer istediğimi belirtti. Yakın çevreden yer isteyeceğimi söyledim. Daha kamulaştırma bedeli belli değil. Yenidoğan’ın orada yer yapılacak. Yenidoğan’a 400 konut, Uzundere’de 200 konut yapılacağını söyledi. İsteyene ev isteyene kamulaştırma bedeli verileceğini söyledi. Muhtarlar memnun oldu ama ben memnun olmadığımı belirttim. Ben evime karşılık ev alırsam bunun farkını ödeyeceğim. Ben emekliyim tek maaş ile nasıl ödeyeceğim. Benim evimi alıp borçsuz ev sahibi yapmayacak ki. Yan mahallede ev yapıp beni ömür boyu borçlandıracak. İyi kötü bir gecekondumuz var. Borçsuz, harçsız yaşıyoruz. Biz bu yaştan sonra burası fuar alanı olacak diye sağa sola savrulacağız. Kamulaştırma bedeli alan nereye gidip ev alacak. Ev fiyatları 2 milyon oldu. Bize ne kadar bedel verecekler? Ben karşıyım projeye. Ben yerinde dönüşüm istiyorum. Fikrim değişmeyecek. Bize vereceği 400 konutu benim mahallemde yapsın. Yerinde ve borçsuz dönüşüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.