Fenerbahçe: Beşiktaş 3-0 hükmen yenik sayılmalıdır

TAKİP ET

Fenerbahçe Kulübü Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin, bugün saat 14.00'de basın toplantısı düzenleyeceği açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ve gündemle ilgili konuşuyor.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe yönetici Şekip Mosturoğlu ile kameralar karşısına geçti.

Mosturoğlu, şu sıralar olaylı derbi ile ilgili bir video oynatıyor.

Mosturoğlu konuşuyor

"Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze temas etmesiyle başlıyor. Oğuzhan Özyakup, Tolga'yı bu hareketi başlatması için teşvik ediyor. O taraftarla Tolga arasında bir kavga başlıyor ve olaylar yaşanıyor."

"Bizce olay çok açık. Beşiktaşlı futbolcular ve Şenol Güneş, maç tatil edilmeden sahayı terk etmiştir. Gökhan Gönül sonradan olayı fark edip oyuncuları uyarmıştır."

"Otto Baric olayı emsal alınırsa, Beşiktaş sahayı terk ettiği için 3-0 hükmen galip sayılmalıyız. Bizim birinci tezimiz, Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve hükmen mağlup edilmesi gerekir."

"Mete Kalkavan, 'Misafir takım teknik direktörünün aldığı darbeden dolayı maç tatil edildi' diyor. Peki Mete Kalkavan bunu nereden tespit ediyor? Raporda şunu yazıyorlar: 'Vahap Şimşek'ten Şenol Güneş'in başına 5 dikiş atıldığını öğrendik"

"Vahap Şimşek ise raporunda Şenol Güneş'in kafasına 5 dikiş atıldığını da, ambulansla ayrıldığını da, bunu Mete Kalkavan'a bildirdiğini de rapor etmemiş."

"Bu durumda talimatlara göre olay, saha dışında gerçekleştiği için Vahap Şimşek'in raporu geçerli sayılmalıdır. Mete Kalkavan'ın raporu geçersizdir."

"Sayın Şenol Güneş, kamuoyunu kandırabileceğini zannediyor ama bizi kandırması zor. Kamuoyuna gösterilen bu derin filozofik yönü dışında, Şenol Güneş'in gerçek yüzünü ortaya koymak istiyorum."

"Şenol Güneş, paraya biraz farklı değer veriyor. TFF'nin Şenol Güneş'in sözleşmesini feshetmesi sonrası Güneş, alacakları için dava açtı. Paraya değer vermeyen, TFF'de hakkını bırakan hocam, 48 aylık maaş farkını talep etti. Tahkim Kurulu da bunu reddetti."