Fenerbahçe'de flaş Emre Belözoğlu kararı!

TAKİP ET

Yeni sezonda şampiyonluk mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'de gelecek sezonun kadro planlaması şimdiden oluşturuluyor. Sözleşmesi sona erecek olan birçok oyuncusuyla yollarını ayırması beklenen sarı-lacivertlilerde merak edilen konulardan birisi de Emre Belözoğlu'nun geleceği... Kanarya, sezon başında 1 yıllık sözleşme imzaladığı ve sezon sonunda futbolu bırakacağı konuşulan tecrübeli futbolcuyla ilgili flaş bir karar aldı.

Geçtiğimiz sezon yeni yönetimle yeni bir başlangıç yapan ancak tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Fenerbahçe, yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak takımı oluşturmak için hızlı bir yaz transfer dönemi geçirdi.

Bu doğrultuda taraftarlarını heyecanlandıran transfer hamleleri gerçekleştiren sarı-lacivertliler; başta Max Kruse, Luiz Gustavo, Garry Rodrigues ve Vedat Muriç olmak üzere birçok isimle sözleşme imzaladı.

Kanarya'nın sezon başında kadrosuna kattığı isimlerden biri de son olarak Medipol Başakşehir forması giyen tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu'ydu...

Geçen sezon takımda lider bir oyuncu olmamasının sıkıntısını çeken Fenerbahçe, hem bu eksikliği gidermek hem de verim alamadığı orta sahasını toparlamak için tecrübeli oyuncuyla 1 yıllık sözleşme imzaladı.

39 yaşındaki futbolcunun 1 yıl daha eski takımında forma giymesinin ardından futbolu bırakacağı iddia edilmişti.

Belözoğlu, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Bu yaşlarda oynamak gerçekten kolay değil. Hele bu mevkide oynamak hiç kolay değil.

Performans verebilmek çok önemli saha içinde. Ben de mükemmeliyetçi biriyim. Eğer performans eksikliğimi görürsem bunun kırgınlığını yaşayabilirim.

O yüzden bazı şeyleri zirvede bırakmak gerekiyor. Bu sezon hem Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayıp, hem de Milli Takım'da büyük başarılar yaşayıp güzel bir final yapmak istiyorum" diyerek bu iddiaları doğrulamıştı.

Emre'nin bu kararı sonrası Fenerbahçe'nin başarılı futbolcuya görkemli bir jübile organizasyonu düzenlemesi bekleniyor.

Öte yandan Fenerbahçe, sezon sonunda futbolu bırakmayı planlayan 39 yaşındaki orta saha oyuncusu ile ilgili flaş bir karar aldı.

Skorer'in haberine göre, sarı-lacivertli kulüp, yakın zamanda Emre ile yapılacak görüşmede, jübilesinden sonraki kariyer planlaması masaya yatırılacak.

EMRE KULÜPTE KALACAK

Tecrübeli oyuncu, futbolu bırakmasının ardından antrenör ya da profesyonel görevde sarı-lacivertli kulüp bünyesinde görev yapmaya devam edecek.

Ardından Emre Belözoğlu, yeni görevi için Fenerbahçe ile sözleşmeye imza atacak.

Bu sezon gösterdiği performansla Ersun Yanal'ın vazgeçilmezlerinden olan Ersun Yanal, sarı-lacivertli formayla çıktığı 6 maçta 1 gol ve 1 asist üretti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in milli takımda da yer verdiği 39 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz ay EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda oynanan Andorra maçında milli formayla 100. maçına çıkmıştı.