Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantiledi

TAKİP ET

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda konuk ettiği Dinamo Zagreb ile 0-0 berabere kaldı. Sarı lacivertliler, gruptaki diğer rakipleri Spartak Trnava ve Anderlecht'in de golsüz berabere kalmasıyla birlikte ikinci olarak gruptan çıkmayı garantiledi.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Dinamo Zagreb'i konuk etti. Maçtan golsüz eşitlikle ayrılan sarı lacivertliler, 8 puana yükseldi. Gruptaki diğer maçta Anderlecht ile Spartak Trnava da 0-0 berabere kalınca, Fenerbahçe gruptan ikinci olarak çıkmayı garantiledi.

Sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki son maçında 13 Aralık'ta Spartak Trnava'ya konuk olacak



Maçtan dakikalar

10. dakikada Stojanovic'in ceza sahası dışından sert şutunda ceza sahası içinde bulunan Gavranovic'e çarpan top kaleye giderken yön değiştirdi. Kaleci Harun Tekin, kontrpiyede kalmasına rağmen meşin yuvarlağı kontrol etti.

17. dakikada Valbuena'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Benzia'nın vuruşunda savunmada Stojanovic topa müdahale etti ve meşin yuvarlak kornere gitti.

33. dakikada sağdan topla hareketlenen Barış Alıcı'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Frey'in bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten farklı şekilde auta çıktı.

43. dakikada soldan ceza sahası içine giren Hasan Ali Kaldırım'ın yerden ortasında Barış Alıcı'dan önce savunma müdahale ederek, topu kornere gönderdi.

Aynı dakikada Valbuena ile kullanılan köşe vuruşunda altıpas üzerinde iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

54. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Valbuena'nın sol kanattan son çizgiye inip ortaladığı topa ön direkte müsait durumdaki Frey kafayı vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

71. dakikada Dinamo Zagreb atağında sağ kanattan Petkovic sert vurdu. Kaleci Harun direk dibinde iki hamlede kontrol ettiği topu bir anda elinden kaçırdı ve çizgi üzerinde son anda tekrar yakaladı.

75. dakikada Dinamo Zagreb'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Emir Dilaver'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ancak hakem öncesinde Dilaver'in faul yaptığını belirterek golü iptal etti.

77. dakikada Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında arka direğe açılan topu Barış önünde buldu, onun bomboş durumda vuruşunda top üstten auta gitti.

86. dakikada Fenerbahçe'nin çıkarken kaptırdığı top sonrası Dinamo Zagreb çok adamla geldi, ceza alanı sağ çaprazında pası alan Stojanovic bekletmeden sert vurdu, top direkten dışarı çıktı.

 

Barış Alıcı 102 gün sonra



Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Barış Alıcı, 102 gün sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

Son olarak Spor Toto Süper Lig'de 18 Ağustos'ta Evkur Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11'de sarı-lacivertli formayı giyen Barış, 15 resmi maç sonra istediği şansı yakaladı.

Santrforda tercih Frey



Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Koeman, santrforda tercihini Michael Frey'den yana kullandı.

Sarı-lacivertlilerin formsuz ismi Slimani, Avrupa maçında kendisini kulübede buldu. Koeman, 3 maç sonra tek santrforlu düzene geçti ve tercihini son haftaların golcü ismi Frey'den yana kullandı.

Tribünlerde büyük boşluklar



Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon diğer maçlara oranla Dinamo Zagreb karşılaşmasına daha az ilgi gösterdi.

Takımın aldığı kötü sonuçların yanı sıra İstanbul'daki soğuk havada taraftarları etkiledi. Ülker Stadı'nın çok büyük bir bölümü boş kaldı.

Öte yandan 50'ye yakın Hırvat taraftar da takımını deplasman tribününde izledi.