Fenerbahçe son şampiyonu geçti, gözünü zirveye dikti: Fark artık iki

TAKİP ET

Emre Belözoğlu ve bir dönem teknik direktörlüğünü yapan Fenerbahçe efsanesi Aykut Kocaman'ı buluşturan maçta gülen taraf sarı-lacivertliler oldu.

Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada kazanarak zirveyle arasındaki farkı azaltmak isteyen Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Başakşehir - Fenerbahçe maçında golleri kim attı? 

Maçın gol perdesi 18. dakikada açıldı. Fenerbahçe'nin Göztepe ve Yeni Malatyaspor maçlarında olduğu gibi kullandığı köşe vuruşu sonrasında yediği kontra atakta, ceza sahası dışından harika bir vuruş yapan Ömer Ali Şahiner ev sahibi takımı öne geçirdi.

40'ta bu sefer korner sonrası sevinme sırası Fenerbahçe'deydi ve Attila Szalai skoru dengeledi. 57'de sahne alan Dimitrios Pelkas ceza sahasının solundan uzak köşeye harika bir şutla takımına üç puanı getirdi. 
 

Başakşehir - Fenerbahçe maçının kırılma anı

Edin Visca 88. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu Harun Tekin'e nişanlamasa, Başakşehir 60'ta Mahmut Tekdemir'in atılmasıyla önemli bir bölümünü 10 kişi oynadığı maçtan puanla ayrılabilirdi. 

Başakşehir - Fenerbahçe maçının oyuncusu

Maç boyunca iki başarılı çalım atan, takım arkadaşlarına bir şut pası veren ve iki defa ikili mücadele kazanan Pelkas takımının hücum varyasyonlarındaki en etkili isimlerden biriydi.

Yunan oyuncu attığı golle gol sayısını da altıya çıkardı. 

Başakşehir - Fenerbahçe maçının istatistiği: 25

İki takımın da tempolu bir oyunla toplam 25 şut çektiği karşılaşmada kaleyi bulan şut sayısıysa 12'ydi. 

İki takım kaç puanda?

Bu skorun ardından Fenerbahçe 69 puana yükseldi ve bir maçı eksik lider Beşiktaş ile arasındaki farkı ikiye indirdi. Ligde kalma mücadelesi veren son şampiyon Başakşehir ise 33 puanda kaldı ve düşme hattından kurtulamadı. 

İki takımın sıradaki maçları

22.04.2021 Kasımpaşa - Başakşehir

25.04.2021 Fenerbahçe - Kasımpaşa