Ferdan Çiftçi, "Yaz sezonunda ucuz meyve sebze yiyemeyeceğiz"

TAKİP ET

Ziraat Yüksek Mühendisi Ferdan Çiftçi, 'Yaz ayında ucuz meyve sebze yiyemeyeceğiz' dedi.

Berfin Bulut-GERÇEK HABERCİ-  Ziraat Yüksek Mühendisi Ferdan Çiftçi, yaz mevsiminin de yükselişe geçen meyve ve sebzeleri GERÇEK HABERCİ’YE değerlendirdi. Çiftçi, “Yaz ayında ucuz meyve ve sebze yiyemeyeceğiz. Bu çok kesin çünkü fiyatların 2021 sonunda yükseldiğini hissettik ve yaz ayında tüm tarım ürünlerde etkili olacak sadece girdi maliyetlerin de değil tohum, ilaç, işçi maliyetler ve nakliye maaşları bunların hepsi üst üste bindiğini görmekteyiz“ diye konuştu.
“Tüketici ve üreticinin çıkarları aynı”
Girdi maliyetleri noktasında üreticinin zorlandığını dile getiren Çiftçi, “Yaz mevsimi geldi meyve sebze de ucuzluk olacak diyemeyeceğiz. Üretici mi kazanacak hayır kazanamayacak zorlanacak girdi maliyetlerini üretmek zor bu hem tüketiciyi hem de üreticiyi vuracak zaten bu uygulanan politikalarda tüketicinin de üreticinin de çıkarları aynı” sözlerine yer verdi.
“Vatandaş gıdalara ulaşmakta zorlanacak”
Çiftçi, vatandaşların gıda konusunda sıkıntılarını vurgulayarak “Üretici düşük maliyetten üretmek istiyor hem de ucuz fiyatta satıp yaşamını sürdürmek istiyor. Tüketici de sağlıklı, güvenli gıda alıp çoluk çocuğuna güvendiği ve ucuz maliyetindeki gıdayı yedirmek istiyor. Çünkü yüzde 80  asgari ücret çalışanlar, esnaflar, dar gelirli vatandaşların bu gıdalara ulaşmakta zorlanacaklar” açıklamasını yaptı.