Festivalin En Güzel Oyukları Seçildi

TAKİP ET

Türkiye'nin en neşeli festivali Barbaros Oyuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin ilk tematik festivalini ziyaret etmek isteyen binlerce kişi Barbaros Köyü'ne akın etti. Oyuk yarışması, yöresel yemek yarışması, keçeden figürler, halk oyunları gösterileri, Barbaroslu kadınlardan oluşan koro, kırkyama ve bonsai sergileri, festival katılımcılarından yoğun ilgi gördü.

Barbaroslu Oyuklar ve Konuk Oyuklar olmak üzere iki kategoride düzenlenen oyuk yarışması, yerel lezzetler yarışması, bahçe avlu yarışması, kuyudan su çekmek yarışması ve süt sağma yarışması katılımcılara heyecanlı anlar yaşattı. Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı Mukadder Özden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Atölye İzmir’in sahibi Özge Mardi Bayar ve Gazeteci Suzan Ernoyan’ın jüri olarak görev yaptığı oyuk yarışmasında birinciliği Gönül Güneş, ikinciliği Seçil Akay ve üçüncülüğü Ece Doğru kazandı. Haksız rekabeti önlemek için köy dışından yarışmaya katılanların yarıştığı Konuk Oyuklar kategorisinde ise birinciliği Oya Altınkök kazanırken Hande Çaksu ikinci, Suna Şahin ise üçüncü oldu.

Birbirinden lezzetli yemekler yarıştı

Festivalin en çok ilgi gören etkinliklerinden biri de Fairy sponsorluğunda gerçekleştirilen yemek yarışmaları oldu. Fairy’nin katkılarıyla yemek yazarı Gülhan Kara tarafından organize edilen yarışmanın jüri üyeliğini Gazeteci Nurhayat Talay, Travel and Gourmets Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Özermak, Yemek Blog Yazarı Oya Emerk, Yemek Blog Yazarı Fatma Damyan üstlendi. Birbirinde lezzetli yöresel yemeklerin kıyasıya yarıştığı yarışmada kazananlar Fairy tarafından ödüllendirildi. 

En güzel bahçe ve avlu

Festivalin dikkat çeken bir diğer etkinliği olan Bahçe Avlu Yarışması oldu. Festivalde bu yıl ilk kez düzenlenen süt sağma ve kuyudan su çekme yarışmaları da ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşattı. Geçtiğimiz yıl çok ilgi gören kına gecesi etkinliğinin ikincisi de yine festivalin en dikkat çeken etkinliği oldu. 

Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, “Festivalimizi, tarımsal ve el işi üretime dikkat çekmek ve geleneklerimize sahip çıkmak amacıyla düzenliyoruz. Köyümüzün sessizliğine, sakinliğine zarar vermeden, doğal dokusunu bozmadan, unutulmuş geleneklerimizi canlandırmak, üretim gücümüzü ortaya çıkarmak ve kırsal yaşamın bize sunduğu nimetlerden ödün vermeden sürdürülebilir kalkınmamızı sağlamayı amaçlıyoruz. Birinci festivalde 6 bin kişiyi Barbaros’a çekmeyi başarmıştık. Bu yıl ise oyuklarımızı görmeye yaklaşık 10 bin kişi geldi” dedi.