Fırtına, kar, sağanak... Deniz taştı, ev ve işyerlerini su bastı, çatılar uçtu

TAKİP ET

Meteorolojinin fırtına, sağanak yağış ve kar yağışı uyarıları etkili oluyor. Denizlerde dev dalgalar hasara yol açtı, çatılar uçtu, yollar kapandı.

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçelerinde fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. 

Abana ilçesinde, saatteki hızı yer yer 50 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle denizde 5 metreye ulaşan dalgalar meydana geldi. Dalgalar, Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'nın mendirek duvarını yıktı.


Hacıveli kara yolu üzerindeki duvarı da aşan dalgalar, yolda su birikintisi oluşturdu. Festival alanı ile Beşevler yolunda da su ve kum birikintileri meydana geldi.

MAHSUR KALAN 16 KİŞİ KURTARILDI

Balıkçılar, limanda tedbir amaçlı bekledi, ilçedeki bazı evlerin giriş katlarını su bastı.
Harmason bölgesindeki iki evden 6 kişi iş makinesiyle tahliye edildi. Cide ilçesinde de fırtına nedeniyle denizin taşması sonucu yollar su altında kalmış, bazı evleri su basmıştı.
İnebolu ilçesinde de İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan İnebolu Belediyesine ait konaklama tesisinde dalgalar hasara neden oldu.
Tesiste mahsur kalan 10 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak İnebolu Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

İnebolu'da fırtına nedeniyle Kamboçya bayraklı "Vamos" adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi. Karaya oturan gemideki 2'si Türk, 11 kişilik mürettebattan 10'u itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı. Halatla denize atlayarak kendi imkanlarıyla kurtulan bir personel hastaneye kaldırıldı.

ARTVİN'DE KURU YÜK GEMİSİ KIYIYA SÜRÜKLENDİ

Artvin'in Hopa ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle Palau bandıralı "FR Pearl" adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi. Karaya oturan gemideki mürettebatın tahliyesi için AFAD, Sahil Güvenlik, AKUT, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri çalışma başlattı.

KARAYOLU KAPATILDI

Ardahan-Artvin kara yolu, yoğun kar yağışının oluşturduğu buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı.

ÇATILAR UÇTU, ELEKTRİK DİREKLERİ KOPTU

Samsun'un Asarcık ilçesinde fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu. Uçan çatı parçalarının elektrik direklerine çarpması sonucu teller koptu.

HATAY'DA DENİZ TAŞTI, EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Hatay'ın İskenderun ilçesi sahilinde, sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle deniz taşması sonucu sahil kısmındaki Anıt Meydanı ile Atatürk Bulvarı'nda su birikintileri oluştu.

Bazı binaların zemin katlarındaki evleri ve iş yerlerini de su bastı, bazı araçlar da yollarda mahsur kaldı.

Sabah saatlerinde iş yerlerine giden esnaf, dükkanlarındaki suyu tahliye etmeye çalıştı ve temizlik yaptı. AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri su baskını yaşanan bölgelerde çalışma başlattı.

20 KİLOMETRE TIR KUYRUĞU OLUŞTU

Balkanlarda etkili olan yoğun kar yağışı, Bulgaristan ve Romanya'da yolların kapanmasına neden oldu. Türkiye'den Avrupa ülkelerine ihraç yükleri taşıyan TIR'lar da karın yolları kapatmasından olumsuz etkilendi. Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda  yaklaşık 20 kilometreyi bulan TIR kuyruğu oluştu.

Yolların açılmaya başlanmasıyla birlikte TIR kuyruğu saatler ilerledikçe azalmaya başladı.

Bartın'da dün sabah saatlerinden sonra etkili olan kuvvetli fırtına ve denizde oluşturduğu dalgalar nedeniyle Güzelcehisar Sahili'ndeki yürüyüş yolunda, büfelerde, piknik alanında hasar meydana geldi.

Fırtına nedeniyle Kurucaşile ilçesinde de dalgalar limanı aşarken, üzerindeki taşları yerlerinden söktü. Tekkeönü Limanı'nda bulunan elektrik direkleri dalgalar nedeniyle yıkıldı.

DALGALAR KARADENİZ SAHİL YOLUNA ULAŞTI

Doğu Karadeniz’de dün gece başlayan ve devam eden sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Etkili fırtına nedeniyle Karadeniz’de metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu. Sahillere vuran dalgalar kıyıyı aşarak Karadeniz Sahil Yolu’na ulaştı. Yer yer su birikintileri ve göllenmelerin oluştuğu yolda sürücüler zor anlar yaşadı. 

GARNİZON KOMUTANLIĞI'NA YILDIRIM DÜŞTÜ: 4 ASKER YARALANDI

Çanakkale'de 2 gündür etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde, Nara Burnu'ndaki Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'na yıldırım isabet etti. O anda orada bulunan 4 asker yaralandı.

Yaralanan askerlerden 2'si Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne, 2'si Çanakkale Onsekiz Mart (ÇOMÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerler taburcu edildi.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tüm feribot seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Buna göre; Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe-Gökçeada hattında yarın yapılması planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi.

BAŞKENTTE KAR YAĞIŞI

Başkent Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkili oldu.

SİVAS, YOZGAT, KAYSERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sivas, Yozgat ve Kayseri'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle şehrin yüksek kesimleri beyaza büründü. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nın bulunduğu bölgede kar kalınlığı 5 santimetreyi aştı. (DUVAR)

Fırtına kar sağanak yağış