Gabar'a Cirit: Terörist Mağaraları İmha Edildi

TAKİP ET

Şırnak'ın Gabar bölgesinde düzenlenen operasyona bin 567 asker katıldı. Havadan 8 helikopterin destek verdiği harekatta 110 kilometrelik alan tarandı. Teröristlerin mesken tuttuğu mağaralar ve sığınaklar imha edildi. Operasyonda ATAK helikopteri ilk defa Cirit füzelerini kullandı.

Şırnak’ın Gabar bölgesinde düzenlenen operasyona bin 567 asker katıldı. Havadan 8 helikopterin destek verdiği harekatta 110 kilometrelik alan tarandı. Teröristlerin mesken tuttuğu mağaralar ve sığınaklar imha edildi. Operasyonda ATAK helikopteri ilk defa Cirit füzelerini kullandı.

Atak Cirit Füzesiyle Vurdu

Operasyonda Yerli Taarruz Helikopteri T-129 ATAK, ilk defa Türk yapımı lazer güdümlü Cirit füzesi kullandı. ATAK'lar tarafından teröristlerin bulunduğu mağaralar imha edildi. Roketsan tarafından üretilen Cirit füzesi dünyanın ilk lazer güdümlü helikopter füzesi olma özelliğini taşıyor.

Havadan İndirme Yapıldı

Bölücü terör örgütünün kritik önem verdiği zorlu arazi şartlarına sahip bölgeye, teröristlerin kaçışını engellemek ve baskın etkisi oluşturmak amacıyla komando birlikleri hava hücum harekatı ile indirildi. 5 Skorsky helikopter, 1 Cougar genel maksat helikopteri ve 2 Atak taaruz helikopteri desteğinde bin 567 personel ile düzenlenen operasyonda istihbarat amacıyla insansız hava araçlarından yararlanıldı.



Sığınaklar Hedef Alındı

Operasyonda Doçka uçaksavar silahı, Bixi makineli tüfek, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, güneş paneli ve çok miktarda buzdolabı, jeneratör gibi yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi. Şırnak'ta Gabar Dağı olarak bilinen Küpeli kırsalında düzenlenen operasyonda 2 asker şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı. Operasyonda bir terörist ölü ele geçirilmişti.