Galatasaray Madrid'te ağır yaralı; 6-0

TAKİP ET

Şampiyonalar Ligi 4. hafta maçında Galatasaray Real Madrid deplasmanında adeta dağıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki dördüncü maçında Real Madrid'e konuk olan Galatasaray, rakibine 6-0'lık skorla mağlup oldu.

Bu sonucun ardından ikili averajda Real Madrid'in gerisinde kalan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde matematiksel olarak gruptan çıkma şansı kalmadı. Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Avrupa Ligi umutları ise devam ediyor.

Karşılaşmada Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri 4, 7 ve 90+2. dakikalarda Rodrygo, 14. dakikada Sergio Ramos (pen.), 45 ve 81. dakikalarda Karim Benzema kaydetti. 

Dördüncü maçlar sonunda Galatasaray 1 puanda kalırken, Real Madrid ise 7 puana yükseldi. 

Galatasaray, gruptaki bir sonraki maçını 26 Kasım Salı günü Clube Brugge ile Türk Telekom Stadı'nda oynayacak.

N'Zonzi, Club Brugge maçında  yok



Galatasaray'da Steven N'Zonzi, karşılaşmanın 13. dakikasında Toni Kroos'a yaptığı kontrolsüz müdahale sonrası penaltıya sebebiyet verdiği pozisyonun ardından sarı kart gördü.

Karşılaşmadan önce sarı kart ceza sınırında bulunan 31 yaşındaki oyuncu, Club Brugge ile oynanacak karşılaşmada cezalı duruma düştü. 

Fatih Terim'den iki değişiklik



Galatasaray, Real Madrid ile İstanbul'da oynadığı maça göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.

A Grubu'nda İstanbul'da 22 Ekim'de oynanan ve Real Madrid'in 1-0 kazandığı maça göre Donk ve Belhanda'yı yedeğe alarak yerlerine Lemina ve Feghouli'yi ilk 11'de kullandı.

Teknik Direktör Fatih Terim, Real Madrid karşısında Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Seri, Feghouli, Babel, Andone ilk 11'ini sahaya sürdü.

Terim, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de şans verdiği Emre Mor ve Ömer Bayram'ı yedek kulübesine çekti. Sarı-kırmızılılarda Çaykur Rizespor maçında görev yapan oyunculardan Şener Özbayraklı sakatlığı nedeniyle, Ahmet Çalık ise UEFA listesinde olmadığı için karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Zidane, İstanbul'daki 11'i bozmadı



Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane ise İstanbul'da maça başladığı kadroda değişiklik yapmayarak, Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Valverde, Rodrygo, Hazard ve Benzema ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Zidane, Real Betis ile 0-0 berabere kaldıkları son lig maçına göre ilk 11'de iki oyuncu değiştirerek, defansta Mendy ve orta sahada Modric'i yedeğe aldı.