Gazeteci Nakçı'dan Bornova Belediyesi'ne 'yanlışlar silsilesi' yorumu

TAKİP ET

Gazeteci Adem Nakçı, Bornova Belediyesi'ne yönelik 'yanlışlar silsilesi' yorumunda bulunarak eleştirilerini dile getirdi.

GERÇEK HABERCİ-Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci ile Gündem programında Gazeteci Adem Nakçı ve Moderatör Pelin Uzun İzmir gündemini değerlendirdi. Gazeteci Nakçı, Bornova Belediyesi’ne hem açılışı yapılmayan Çamdibi Yüzme Havuzu hem de Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un geçtiğimiz haftalarda sağlık çalışanlarını ‘sahte rapor’ iddiası ile hedef almasına yönelik açıklamalarda bulundu. Nakçı, “Orada bir yanlışlar silsilesi var. Kimse bu yanlış niye yapılıyor diye sorgulamıyor, kötü olan da o. Firmanın diğer işi olan spor tesisinde de ciddi eksiklikler varmış. Kimse de bunu dile getirmiyor. Bu havuz sıkıntısı canlarını çok sıkacak” dedi.
“Yaptıkları havuzu teslim alamıyorlar”
Söz konusu havuzun yarı olimpik ölçülere göre yapıldığı ifade edilirken ölçülerinin uymadığı iddialarının olduğunu vurgulayan Nakçı, “Yaptıkları havuzu teslim alamıyorlar şu anda. Sayın Başkan Mustafa İduğ’un kendi sayfasına da yer alıyor, havuzun Temmuz ayının ortasında açılacağını ifade etmiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin portatif havuz açmasına da karşı çıkıyorlar. Yani karman çorban bir iş, asfalt işine benzedi. Buradaki en büyük sıkıntı havuzu yapan firma başka bir tesisi de yapıyor. Bunun için şikâyet etseler ihale yasağı olacak ve öbür iş de duracak. Yani ölçülere uymuyor, sızdırma testi yapılmıyor, teslim alamadıkları için dolduramıyorlar, dolduramadıkları için ölçüm de yapamıyorlar. Havuzun ne kadar dayanıklı olduğu da bilinemiyor” ifadelerini kullandı.
“Bornova Belediyesi ölü taklidi yapıyor”
Nakçı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un da geçtiğimiz haftalarda işçilere ve sağlık emekçilerine yönelik rapor çıkışını hatırlatarak, “Bayramda asfalt dökülmemesiyle ilgili işçilerin rapor aldığını söylemişti. Üç tane sendika ardı arkasına açıklama yaptı. Ama vurucu noktalardan birisi de bu raporların sahte olduğunu söylemesiydi. Bir tane sendika suç duyurusunda bulundu. Diğer bir sendika başkanı hakem hastane olduğunu söyledi. Haksız oldukları ortaya çıkınca da ölü taklidi yapıyorlar. En son AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan açıklama yaptı. İşçilere ek mesai vermemek için çalıştırılmamış. Tasarruf yapmak adına neden insanları mağdur ediyorsun? İsmail Tatlı’nın da dediği gibi vatandaş yüzmek için Kılıçdaroğlu’nu mu bekleyecek” açıklamasını yaptı.
Moderatör Pelin Uzun ise “Çiğli’de de bu durum var. 17.00’dan sonra çalışan personel yok. Bazı hizmetlerin akşam da sürmesi gerekiyor; ama sanırım tasarruf için bu uygulanıyor olabilir. Bornova’nın da işçilere de laf söylemek ayrı bir haksızlık zaten” dedi.
Konak, Seferihisar, Balçova ve Buca’ya övgü!
Bir araştırma şirketinin yayınladığı ‘En Başarılı 10 İlçe Başkanı’ listesine değinen Nakçı, “İzmir’den sadece Konak Belediye Başkanı Abdül Batur var. İşte halkın içinde olmak, vatandaşa dokunabilmek önemlidir. Konak çok sıkıntılı bir yer, gündüz nüfusu 2 milyonu aştığı söyleniyor. Benim makamında görmediğim nadir belediye başkanlarından birisi. Erhan Kılıç da Vatandaşın sorunu olduğunda ekiplerle hemen müdahale ediliyor. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de aynı şekilde, Pazar günleri evinde oturmak yerine sokaklarda gezerek vatandaşlarla görüşüyor. Tabii Fatma Çalkaya’yı es geçmemek gerekiyor, çok güzel bir Cemevi açtılar. Fatma Başkan’a orada çok fazla ilgi vardı. Özellikle bu dört başkandan ciddi ciddi ders alınması gerekiyor” görüşünü aktardı.


adem nakçı bornova belediyesi eleştiri turuncu tv