Gazeteci Nakçı, "İkinci turda herkes HDP'ye muhtaç"

TAKİP ET

Gazeteci Adem Nakçı, 'İkinci turda kimse tek çıkmaz HDP'ye herkes muhtaç' diye konuştu.

GERÇEK HABERCİ-Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci ile Ege’ye Bakış programında Gazeteci Adem Nakçı ve Gazeteci Adem Sarıkaya gündemi değerlendirdi. Gazeteci Nakçı, HDP’nin oy potansiyeline yönelik değerlendirmelerde bulunarak, “AK Parti HDP aşağı HDP yukarı sürekli konuşuyor. AK Parti HDP’yi silah olarak kullanıyor. İkinci turda kimse tek çıkmaz HDP’ye herkes muhtaç” dedi. Nakçı ve Sarıkaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı önemli iddialara dikkat çekti.
Nakçı, “Böyle bir iddiayı kanıtsız yapmaz”
Nakçı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in MHP Karaburun üzerinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelttiği soruya dikkat çekerek, “Adalet bu dönemde askıda. Bazıları abartı olarak düşünebilir; ama bugün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bir tweet paylaştı. Bekir Bozdağ’a bir soru soruyor. Deniz Yücel’in iddiasına göre MHP Karaburun İlçe Başkanı’nı tutuklamaya sevk eden cumhuriyet savcısı ve eşi olan asliye ceza hakimi Siverek’e sürgün edilmiş. Bu ağır bir iddia. Sonuçta Deniz Yücel aklını peynir ekmekle yememiş, böyle bir iddiayı kanıtsız yapmaz” ifadelerini kullandı.
Sarıkaya, “Adalete inancımız kalmadı”
Sarıkaya ise konu ile ilgili, “Kendisi de avukat böyle bir durumu çok daha iyi biliyordur. Türkiye’de adalet bitmiş durumda. Bu biten adalet ile biz nereye kadar ilerleyeceğiz kimse bilmiyor. Ben başıma bir iş geldiğinde bunu adalet ile çözebileceğime inanmıyorum. Bir grup savcı tamamen hükümetin dediğini yapıyor diğer bir grup savcı işlerini yapmak istiyorlar ama elleri kolları bağlı. Bak işte en küçük bir durumda böyle sürülüyorsun” açıklamasını yaptı.
Sarıkaya, “İzmir’i cumhurbaşkanı mı kurtardı?”
AK Parti’nin 9 Eylül ile ilgili astığı tartışmalı afişlere dikkat çeken Sarıkaya şunları dile getirdi:
“Dün ilginç bir şey yaşandı. AK Parti billboardlara reklamlar astı. 9 Eylül ile ilgili olan afişlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağı fotoğrafı vardı. İzmir’i cumhurbaşkanı mı kurtardı? İzmir’i kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti ordusu. CHP kanadından buna bir tepki geldi. Sonra bir anda AK Parti, CHP ve HDP ittifakı ile ilgili bir şeyler paylaşmaya başladı. İzmir’de Karabağlar’da HDP’li Kürtlerin yaşadığı mahalleler var. Bu mahallelere genelde AK Partililer girip çıkar. Orada AK Parti CHP’den daha etkindir. Hadi onu da geçtim, oraya giden AK Partili de akraba. Bu kadar kaşıyorsun, ya orayı birileri basarsa? Bunu kaşımanın ne anlamı var, kardeşlik dili geliştirmektense durmadan düşmanlık dili geliştiriyorlar. Türkiye’de kimse ortaya bir şey koymadan seni HDP destekliyor diyor. HDP’nin il binasını bastılar İzmir’de, bir kadın öldü. Böyle bir olay olsa şehirler karışsa, sokaklar karışsa, sığınmacılar dahil olsa ne olacak? İktidar herkesi birleştirmesi gerekirken durmadan ayrıştırıyor. Ben 80 doğumluyum, bu ülkede terörden başka bir şey konuşulduğunu görmedim.”
Sarıkaya, “Bizdeki kaynaklar durmadan birilerine akıyor”
Nakçı, Cem Küçük’ün söylemlerine işaret ederek, “AK Parti’nin en büyük savunucularından birisi bile zamları konuşuyor. Adam bu yılda böyle giderse AK Parti iktidarı göremez diyor. Hayat pahalılığı bu kadar artarken ne bekleniyor. Mazota, doğalgaza ve elektriğe de yeni zamlar geldi” dedi.
Sarıkaya da hayat pahalılığı ile ilgili, “Zamlar böyle devam ederse bebek ölümleri bile olabilir. Mama fiyatları 280 TL civarında. Sen ben bir şekilde kendimizi kurtarırız. Doğalgaz konusunda da Rusya bazı ülkelere akışı kesti. Doğal olarak da haliyle elinde fazla gaz kalacak, bunu ne yapacak? Diğer pazarlarına satışı arttıracak. Böyle olduğunda daha ucuzlaması gerekmez mi? Bizdeki açık o kadar büyümüş ki kaynaklar durmadan birilerine akıyor” diye konuştu.