Gaziantep'teki arama kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'te Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde devam eden arama kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürdü.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde deprem nedeniyle yıkılan 4 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

KIZ BEBEĞİ “ALLAH ALLAH” DİYEREK ENKAZDAN ÇIKARDILAR

AFAD koordinasyonunda Hatay ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için zamana karşı mücadele etti.

Büyükşehir ekipleri, Hatay ve Kahramanmaraş’ta dünden bu yana 24 vatandaşı enkazdan sağ olarak çıkarmayı başarırken, bugün ise Hatay’da yeni bir kurtuluşa imza attı.

Enkazın altında soğuk havaya rağmen yaşama tutunmayı başaran bir kız bebek Antalya itfaiyesi ekiplerince kurtarıldı. Kız bebeği kucaklayıp, ‘Allah Allah’ diyerek enkazdan çıkaran itfaiye personeli, ‘Tamam kuzum, gidelim’ diyerek ambulansa götürürken, duygulandı.

18 YAŞINDAKİ SAMET KURTARILDI

Aynı ekip Kahramanmaraş’ta yerle bir olan binadan da 18 yaşındaki Samet isimli genci kurtardı. Saatler süren titiz çalışma sonucu enkazdan kurtarılan genç, hastaneye sevk edildi. Samet’in kurtarılma anlarını çevrede bulunanlar gözyaşlarıyla izledi.

1 GÜN ÖNCE ANJİYO OLDU, DEPREM OLUR OLMAZ EKİBİYLE DİYARBAKIR’A GELDİ

Depremlerden 1 gün önce Siirt Devlet Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı nedeniyle anjiyo olan Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Mizbah Yılmaz, depremin hemen ardından 15 kişilik ekibiyle Diyarbakır’a geldi.

“NE KADAR CANLIYA ULAŞIRSAM O KADAR İYİLEŞİRİM”

Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Emek Caddesi 482’nci Sokakta bulunan Akar Apartmanı’nın enkazındaki çalışmalara katılan ekip, şu ana kadar 4 yaralı ve 16 cansız bedeni enkaz altından çıkardı.

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

* “Burada yaşanan depremden 1 gün önce, rahatsızlığımdan dolayı Siirt Devlet Hastanesinde anjiyo oldum. Depremi duyduktan sonra, Diyarbakır halkının yalnız kalmaması için Siirtten gelerek burada arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Burada 4 yaralı, 16 da cansız bedene ulaştık.

* 1,5 yıl önce de Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşanan orman yangınına giderek 12 gün boyunca müdahale ettik. Ne kadar yorgun olsak da buradaki canlı insanlara ulaşmak bizi rahatlattı. Buradaki olaylar durulmadıkça ayrılmayacağız.

* Rahatsızlığım iyiye giriyor, çok iyiyim. Ne kadar canlı çıkarırsam, o kadar da iyileşiyorum. 36 yıldır itfaiyecilik mesleği içerisindeyim. 36 yıldır da Siirtte hizmet ediyorum.”