Genç İşsizliğe Can Suyu: %100 İstihdam

TAKİP ET

Genç işsizliğe karşı proje başlattılar.

LİYAKAT Derneği, SED (Sigorta Eksperleri Derneği) Ege Bölge Temsilciliği ve DEÜ İMYO (Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu) proje ortaklığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) desteği ile yürütülmekte olan 2017 yılı % 100 istihdam garantili KARA TAŞITLARI BRANŞI - Sigorta Eksperliği Raportörlük projesi İşe Yerleştirme ve Sertifika Töreni Kaya Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi.   

Başvuru, mülakat ve alanında uzman sigorta eksperleri tarafından 6 hafta süresince DESEM’ de yürütülen teorik + pratik eğitimlerden sonra, yeterlilik sınavı sonucu başarı gösteren adayların işe yerleştirilmelerinin gerçekleştirilmesi ve sertifikalarının verilmesi ile % 100 istihdam garantili KARA TAŞITLARI BRANŞI - Sigorta Eksperliği Raportörlük projesi başarıyla tamamlandı. 

LİYAKAT olarak, girişimcilik başta olmak üzere ekonomik kalkınmaya katkı sağlamanın öncelikli hedeflerinin arasında olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Berkay ESKİNAZİ ‘gerçekleştirdiğimiz projelerimiz sırasında gördük ki hızla değişen dünyamızda yaşanan en büyük sorunlardan biri işsizlik. Özellikle üniversiteden ya da meslek liselerinden mezun olan gençlerimizin işsizlik oranı günden güne artıyor. Uluslararası Çalışma Örgütünün yaptığı son ‘Gençlik Araştırması’na göre dünyanın dörtte biri 15-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor. Ve son üç yıldır küresel genç işsizliği yükseldi. Küresel genç işsizlik oranı % 13,1, çalıştığı halde yoksul olan gençler % 37,7, bulunduğu ülkeden göç etmek isteyen gençler se %20‘lere ulaştı. Ve 2016 yılı itibariyle dünyada 71 milyon işsiz genç bulunuyor. Bütün bu rakamlar ile birlikte ne yazık ki bugün mezun olan bir gencin işe giriş süreci ortalama 19 ay. 

Bizler biliyoruz ki bütün bu araştırmalar olmasa da yaşadığımız şehirde, ülkede ve dünyamızda gençlerin yaşadığı sorunlardan en büyüğü işe girmek, ayakları üzerinde durmak. Biz de LİYAKAT derneği olarak buradan yola çıkarak, yaşadığımız şehrin ve ülkenin sorunlarına çözüm olabilmek adına aylar süren çalışmalar sonucunda bu alandaki proje ortaklarımız ile birlikte bir ilki gerçekleştiriyoruz. 

LİYAKAT Derneği, SED (Sigorta Eksperleri Derneği) Ege Bölge Temsilciliği ve DEÜ İMYO (Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu) proje ortaklığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) desteği ile yürütmekte olduğumuz 2017 yılı istihdam garantili KARA TAŞITLARI BRANŞI - Sigorta Eksperliği Raportörlük projemiz ile eğitimlere müracaat eden, mülakatlarda başarılı olduktan sonra 6 hafta eğitim alarak yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayan gençlerimizi bugün burada işe yerleştiriyor ve gelecekleri için önemli bir adım atmalarına şahit oluyoruz. 

Gençlerimizin işe yerleşmeleri kadar, uzmanlaşmaları, belli standartlarda çalışmaları ve yaşam kalitelerini arttırmaları oldukça önemli. Gençlerin ekonomiye kazandırılması bir ülkenin refah düzeyini maksimum seviyeye çıkarmanın en önemli adımlarından birisi. Biz de bu adımlara katkı sağlamaktan ve işsizliğe can suyu olacak bir proje gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. 

Bizim ve ülkemiz için çok önemli bir projenin birinci etabını daha başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Bu mutluluğu paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Bu projemizde bir farklılık yaratarak proje başlangıcında değil, projenin somut sonucunu görmek, gençlerimizin azmine ve çabalarına ortak olmak ve bu süreci onlarla birlikte yaşayabilmek adına proje duyurumuzu ve basın toplantımızı finalde yapıyoruz. 

Amacımız gerçekleştirdiğimiz girişimcilik projelerinin yanı sıra ekonomiye katkı sağlayacak istihdamı arttıran projeleri gerçekleştirmeye devam etmek. 2017 yılı ikinci yarısında da bu projemizin ikinci etabını gerçekleştirmeyi ve sürdürülebilir bir proje haline getirmeyi hedefliyoruz. 

SED (Sigorta Eksperleri Derneği) olarak Sigorta Eksperliği Raportörlük havuzuna üniversite mezunu genç arkadaşları kazandırmayı amaçladıklarını belirten Ege Bölge Temsilcisi Cihangir YASAN ‘aynı amanda sektörün bilinirliğini arttırmak, ülkemizde yaşanan istihdam sorununa çözüm olmak, sektöre dinamik katmak amacı ile bir eğitim programı oluşturulması gündeme gelmiştir. Ülkemizde yaşanan istihdam sorununu çözmek amacı doğrultusunda LİYAKAT Derneği ile bir araya gelerek uzun çalışmalar sonucunda projeyi şekillendirdik. Aylar süren bu çalışmalar sonucunda şekillenen eğitim programı çerçevesinde; alanında uzman sigorta eksperleri tarafından verilen eğitimlere müracaat eden, mülakatlarda başarılı olduktan sonra 6 hafta eğitim alarak, yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayan gençlerimizin ilk etapta en kısa süre içerisinde SED (Sigorta Eksperleri Derneği) tarafından istihdam edilmesi sağlanacaktır. Daha sonraki süreçte ise gençlerimize ışık olabilmek adına, sınav sonucunda başarılı olamayan ama tüm eğitim sürecine katılım sağlayan kursiyerlerimizin sınav sonuç puanlama sistemine göre işe yerleştirilmesi sağlanmaya çalışılacaktır. İstihdama yönelik projelerin gittikçe artarak gençlere ulaşabilmesi dileği ile bu projemizin de sürdürülebilir bir proje haline gelmesini amaç ediniyoruz.   

Proje Ortağı Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu adına konuşma yapan Yüksek Okul Müdür Yardımcısı ve Liyakat Derneği Proje Komitesi Başkanı Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ‘Üniversitelerin akademik eğitimlerinin yanı sıra üniversite-sanayi işbirliği, gençlerin işe kazandırılması, teori ile pratiğin birleştirilmesi ve farklı sektörlerde alanında uzman kişilerden eğitim almaları kariyer planlamaları açısından  oldukça önemli. Biz de D.E.Ü. İzmir Meslek Yüksekokulu olarak genç işsizliğinin azaltılmasına önem veriyoruz. Ayrıca sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olmanın önemine inanıyoruz. Bu amaç ile yer aldığımız bu projede gençlerimizin başarısını görmek mutluluk verici. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ederiz.’ 

Liyakat Derneği Üyesi ve Proje Lideri Fatma Elvin Öztürk ‘Toplumların nüfus oranları arttıkça ve gençler çoğaldıkça işsizlik tüm dünya üzerinde gittikçe artan bir problem haline dönüşmektedir. Ve genç olmak işsizlik problemine maruz kalmak ve bununla baş edebilmek için çabalamak demektir. Gençlerimizin enerjisini iş alanında kullanmak gerekirken onlar işsizlik sürecinde yeterince yıpranmakta ve yorulmaktadır. Yeni iş alanları ve iş hacmi onlar için bir çözüm olabilecektir. İşte bu nedenle bilinmeyen sektörleri onlara tanıtabilmek, alanında uzman kişiler tarafından sektörel bazda eğitebilmek, kariyer planlamaları açısından oldukça önemlidir. Sigorta Eksperleri Derneği’nin içerisinde bulunmam sebebi ile sektörel istihdam hacmini arttırmayı hedeflediğini biliyordum. Aynı zamanda LİYAKAT Derneği’nin bir üyesi olarak girişimcilik başta olmak üzere ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amaç ve hedeflerinin içerisinde bulunmaktayım. Bu neden ile Proje Lideri olarak aynı amaç içerisinde iki derneği buluşturarak bir nebze olsun topluma faydalı olabilmek ve gençlerin kariyer planlamaları için farklı ve haberlerinin olmadığı bir sektör hakkında bilgilendirmek amacı benim için öncelikli hale gelmiştir. ‘

genç İşsizlik can suyu İstihdam ege bölge temsilciliği deÜ İmyo