Gençel: "Menemen olayı Aziz Kocaoğlu'nu yemek için yapılan operasyonun sonucudur"

TAKİP ET

A3 Haber Genel Yönetmeni Süleyman Gençel, Menemen Belediyesi'nde yaşanan durumun Aziz Kocaoğlu ve takımını yemek için yapılan operasyonun sonucu olduğunu ifade etti.

GERÇEK HABERCİ- Pelin Uzun'un sunduğu gazeteci Adem Nakçı'nın yorumladığı Gerçek Haberci ile Gündem’in konuğu A3 Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Gençel’di. Aziz Kocaoğlu ve onun takımını yemek için İzmir’de bir operasyon yapıldığı söyleyen Gençel, “Aziz Kocaoğlu ile ilişkisi olmayan herkesi Belediye Başkanı ve meclis üyesi yaptılar. Tabi bunun sonuçları var Menemen’de net bir şekilde görüldü.” İfadelerini kullandı.
“AKP’liler Menemen Belediyesi önünde ‘şeriat’ diye bağırmaya başladılar”
Genel Merkezden yapılan atamalardan itibaren art arda yanlışlar yapıldığını söyleyen Gençel, “Belediye Başkanı atanması, Belediye Meclis Üyesi atanması bunların hepsi yanlış. Tunç Soyer’in bu konuda adım atması gerekiyordu o da olmadı, Menemen bu konuda gerekli tavrı gösteremedi. Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partililerin seçmiş oldukları belediyeyi AK Parti’ye armağan etmiş oldular. Bir hatalar zinciri ve bu hatalar zincirinden kimse ders almadı” dedi. Gençel, Olayın da üstü örtüldü artık çok da tartışılmadığını söyleyerek “Vali karar verdi, kura çekildi. Kurada AK Parti çıktı Ondan bir gün sonra da AK Partililer Menemen Belediyesi önünde “şeriat” diye bağırmaya başladılar” sözlerini kullandı.
Aziz Kocaoğlu’nun artık Cumhuriyet Halk Partisinin siyasetini eleştirmeye başladığını söyleyen Gençel, “Aziz Kocaoğlu ayrı bir dönem. Aziz Kocaoğlu, Ahmet Piriştina’nın ölümünden sonra belediye meclisinin seçmiş olduğu bir isim seçilirken zaten bir sıkıntı yaşanmıştı. Aziz Kocaoğlu, genel başkanın üstünde hareket etmeye daha doğrusu Cumhuriyet Halk Partisi siyasetini eleştirmeye başladı. İşte orda zaten iyice koptu” şeklinde konuştu. Gençel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e değinerek şunları söyledi;



“Soyer, siyaseti Mustafa Özuslu ve Rıfat Nalbantoğlu’na teslim etti”
“Tunç Soyer’in Tunç Soyer olarak çok etkili olduğu bir belediye başkanı adayı yok. Buna karşılık siyaseti Mustafa Özuslu ve Rıfat Rıfat Nalbantoğlu’na teslim etmiş durumda. Adayları onlar belirlediler. Bu adaylardan bir tanesi de Urla’da başka bir soru işareti yarattı. İzmir diğer illerle karşılaştırdığımızda siyasetten uzak kalmış durumda. İstanbul ve Ankara’da yükseliş varken İzmir’de ya yerinde sayıyor ya da düşüşte.”
“CHP’den kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı önemli değil”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil de Türkiye nasıl kurtulacağına bakmak gerektiğini söyleyen Gençel, “Eğer Türkiye kurtulursa Cumhuriyet Halk Partisi de kurtulur. Cumhuriyet Halk Partisi’nden kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı önemli değil. Çünkü bu aday eğer seçilirse 1-2 yıl cumhurbaşkanlığı yapabilecek. Türkiye’yi restore etmeye çalışarak tekrardan parlamenter sisteme dönüş için uğraşılacak ve yeni bir anayasa yazılacak. Aslında Türkiye’yi yönetmeyecek. Anayasa yazıldıktan sonra bir seçim daha yapılacak işte asıl Türkiye’nin kaderini belirleyen seçim o olacak. O zamana kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde birtakım dönüşümlerin olacağı kanısındayım.” İfadelerini söyledi.

AKP’nin bu yapıyı baltalamak için görüşüyor millet ittifakı ne yapıyor?
Son 4 yıldır Kürt toplumu üzerinde yapılan baskıyı herkes gördüğünün altını çizen Gençel “Kürt toplumuna uygulanan baskıyı gören halk bu saatten sonra İyi Parti seçmeni, Saadet seçmeni gidip de AKP ye oy vermez” dedi.
“Bekçiler ordu modeli değil istihdam çabası”
Gençel, bekçi sistemi okumamış ama AK Parti’ye bağlı gençliğe iş yaratma çabası olduğunu söyleyerek “Bekçileri sadece kolluk kuvveti olarak değil istihdam alanı olarak görmek lazım. Zaten AK Parti’nin son dönemde yapmış olduğu tüm işler istihdam üzerine. Vermiş olduğu gıda yardımları mesela onların da hepsi belirli bir kitleyi konsolide etmeyi amaçlıyor. Yani bekçilik sistemi aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilerde kendisi için kullanacağı bir ordu modeli değil istihdam alanı yaratma çabası.” sözlerini kullandı.
“İktidar İmamoğlu’nun üzerine gidiyor”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu çok başarılı bulmadığını belirten Gençel, iktidarın İmamoğlu’nun üzerine gittiğini söyledi. Daha sonra Gençel, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı başarısız buluyorum” diye konuştu.