Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Saral: "Üyelerimizin demokratik haklarını korumayı hedefliyoruz"

TAKİP ET

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube'si geçtiğimiz günlerde Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Kurulda başkan seçilen Faruk Saral, değerlendirmelerde bulundu. Saral, 'Üyelerimizin demokratik haklarını korumayı hedefliyoruz' dedi.

GERÇEK HABERCİ- DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın İzmir şubelerinin olağan genel kurul sürecini başlattı. İlçe belediyelerde örgütlü Genel İş İzmir 4 Nolu Şube'den sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin oto park, park bahçe, itfaiye, fen işleri, katı atık, Eşrefpaşa Hastanesi, İZSU gibi birimlerinde çalışan İZELMAN işçileri arasında Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kurulda mevcut şube sekreteri Faruk Saral başkanlığındaki liste 102 oy alırken, Güral Doğan başkanlığındaki liste 83 oy aldı.

Kongrenin değerlendirmesini yapan Saral şunları dile getirdi: 

“6 kongremiz oldu. Yaklaşık 20 yıllık bir örgütlülük sürecimiz var. Bir bayrak yarışı içine girdik. Delege arkadaşlarımızın 102 oyunu alarak 4 yıllık bir sürece girdik. Bu bir hizmet yarışı. Önümüzde 3 Ocak’ta olacak toplu iş sözleşme sürecimiz var. Bununla birlikte üyelerimizin demokratik haklarını korumayı hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Kongre bitiminde, İZBAN’daki arkadaşlarının direnişlerine ortak olduk”