Genel-İş üyesi işçiler yarın yarım gün iş bırakacak: "Bu mesele sadece bir maaş meselesi değil"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık beş aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 1, 2, 3 ve 9 No'lu Şubelerden ortak açıklama yapıldı. Sendika, belediye bürokratlarının işçilere 20 bin TL maaş ödeneceğini bildirmesi üzerine grev kararının erkene çekildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, maaş kararının emekçilerin beklentilerini karşılamadığı vurgulandı. “Bu karar, emeğimizin karşılığını yansıtmamakta ve biz emekçiler açısından kabul edilemez bir dayatma anlamına gelmektedir” denildi.

Sendika, bu duruma tepki olarak 9 Mayıs’ta ilan etmeyi planladıkları grev kararını 7 Mayıs Çarşamba gününe çektiklerini duyurdu. Açıklamada, “Yarın (7 Mayıs) saat 08.30'da sendika binamızın önünde buluşarak yarım gün iş bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sendika, mücadelenin yalnızca bir maaş meselesi olmadığını vurguladı. “Bu mesele sadece bir maaş meselesi değil; emeğimize ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir!” denilerek tüm işçiler dayanışmaya çağrıldı.

Son olarak işçilere seslenilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm mücadele arkadaşlarımızı, emeğine ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu yol hepimizin, bu mücadele hepimizin!”