Genelkurmay: Talep Üzerine Yapıldı, Kaldırılacak

TAKİP ET

Tartışmalara neden olan Anıtkabir'deki çocuk parkıyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, alanın oy birliğiyle kaldırılmasına karar verildiğini duyurdu.

Çocuk parkının fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmış, Anıtkabir’de böyle bir alanın gerekli olup olmadığına dair bir tartışma başlamıştı. Mimarlar Odası çocuk parkına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmiş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’se, tepki gösterenlere, “Çocuk düşmanı mısınız siz” sorusunu yöneltmişti.

Bir anda gündem haline gelen park, bir grup CHP’li tarafından sökülmüştü.

‘Yoğun Talep Üzerine Yapıldı’

Genelkurmay Başkanlığı, en sonunda yayınladığı bir açıklamayla, parkın kaldırılmasına karar verildiğini duyurdu.

Açıklamada, “Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan yegâne devlet adamı Ulu Önder ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür” denilip, ‘yoğun talepler’ üzerine çocuk parkının yapıldığı belirtildi.

Çocuk parkının Anıtkabir’i çocuklara sevdirmek için yapıldığı belirtilen açıklamada, bu yönde çok sayıda olumlu bildirim de alındığı söylendi.

‘Kaldırılmasına Karar Verildi’

Genelkurmay’ın da gelen tepkilere yönelik sitemde bulunduğu açıklama şöyle devam etti: “Ancak beş aydan bu yana hizmet veren söz konusu oyun alanı ile ilgili olarak, önceden sorumlu hiçbir birim ile bilgi ve görüş alışverişi yapılmadan, 23 Eylül 2016 tarihinde sosyal medyada, daha sonra da yazılı ve görsel basında konuyla ilgili haber ve yorumlar yer almıştır. Yukarıda yer alan gelişmeler üzerine; 2524 sayılı ANITKABİR Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde ANITKABİR Bakım Onarım Restorasyon Kurulu 24 Eylül 2016 tarihinde olağanüstü toplantıya çağrılmıştır. Kurul, 25 Eylül 2016 tarihinde saat 09:00’da Anıtkabir’de toplanarak bugün itibariyle oybirliğiyle söz konusu portatif oyun alanının kaldırılmasına karar vermiştir.”

Genelkurmay, söz konusu oyun alanıyla ilgili öneri ve taleplerin Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu tarafından değerlendirileceğini hatırlattı.