Genelkurmay'dan İki Ayrı Tavır

TAKİP ET

İnsanları hedef göstererek haklarında büyük saygısızlık yapan ve geçtiğimiz aylarda katıldığı gezide ölen Akit'in gerici yazarı Hasan Karakaya'nın ardından taziye mesajı yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı Cumhuriyet ilkelerine temelden bağlı Yaşar Nuri Öztürk'ü es geçti.

Yaşar Nuri Öztürk’ün ölümüyle ülkede derin bir üzüntü yaşanırken, insanları hedef olarak gösteren, hükümete yakınlığıyla bilinen ve saldırgan tutuma sahip gazetecilikten uzak yayın yapan Akit Gazetesi’nin vefat eden Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için taziye yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı, eski milletvekili ve ilahiyatçı Profesör Doktor Yaşar Nuri Öztürk’ün arkasından sessizliğini korudu.

Genelkurmay’ın Yaşar Hoca’nın ardından sessizliğini koruması önümzüdeki günlerde büyük tartışmalara sebep olacak gibi duruyor.

Genel Kurmay Karakaya için ne demişti?

Öldüğü gün gündeme cinsel güç artırıcı ilaç yüzünden öldüğü iddiaları ortaya atılan Hasan Karakaya için Genelkurmay başkanlığı “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” ifadelerini kullanmış ancak “dik duruşundan” ibaresi Karakaya taraftarları arasında büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.