Girgin, "Cirolarımız beklentimizi karşılamadı"

TAKİP ET

Kemeraltı Esnafı Derneği Başkanı Semih Girgin, çarşının bayram nedeniyle hareketli olduğunu; ama yaptıkları ciroların beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Kurban Bayramı’yla beraber Kemeraltı hareketlenmeye başladı. Çarşıdaki hareketliliği umut verici bulan Kemeraltı Esnafı Derneği Başkanı Semih Girgin, ciroların beklentilerini karşılamadığını belirtti. Girgin, şu anda yaptıkları cirolarla sadece günlük borçları ödeyebildiklerinin altını çizerek, “Geçmişteki borçlarımızı hâlâ ödeyemiyoruz. Kurban Bayramı’nda yasak yok; ama vatandaşın alım gücü de yok. Biraz olsa da gücü olanlar kurbanlık alarak dini görevini yerine getirmeye çalışıyor”
“Pandemi hâlâ devam ediyor”
Yaz ayıyla beraber insanların düğün ve nişana yöneldiğini bu yüzden de şu anda çarşının hareketli olduğunu belirterek, “Pandemi kuralları sadece gevşetildi, hâlâ devam ediyor o yüzden biz önlemlerimize devam ediyoruz. Umarım insanların dikkatli davranmaması ileriki süreçte kapanma gibi sıkıntılı bir süreç yaşatmaz” diye konuştu.
“İnsanlar AVM’ye yöneliyor”
Girgin, AVM’deki kampanya ve imkanların insanları cezbettiğini söyleyerek artık birçok kişinin AVM’ye yöneldiğini vurguladı. Pandemi dönemi olduğu için insanları çarşıya çekecek bir faaliyet yapamadıklarının altını çizerek:
“Dernek olarak herkesle iyi geçiniyoruz, yapılabilecek ne varsa yapıyoruz. Kemeraltı’nda insanları cezbettirecek olan şey sorunların giderilmesi, esnaf zaten bizim elimizden geleni yaptığımızı biliyor. Para kazanamadıktan sonra şu anda yapacak başka bir şeyimiz yok. Faaliyet, festival pandemi zamanında yapılacak etkinlikler değil. Hem bütçemiz yok hem de insanların bunu yapabilecek morali yok.”