Girgin; "Kemeraltı esnafı sattığının yerine ürün koyamıyor"

TAKİP ET

Kemeraltı esnafı, sürekli olarak gelen zamlar dolayısıyla sattığı ürünün yerine yenisini koyamadığını söylüyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı Kestelli Caddesi'nde, tekstil üzerine toptancılık yapan esnaflar, giyim sektöründeki artan maliyet ve hayat pahalılığından şikâyetçi. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin; 'Geçmişte kazandıklarımızı kasaya koyuyoruz ki ayakta kalalım' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Tarihi Kemeraltı Çarşısı Kestelli Caddesi’nde, tekstil sektöründe toptancılık yapan esnaflar, sektördeki önü alınamayan zamlar ve hayat pahalılığından şikâyet ediyor. Sektördeki kumaş, iplik gibi işlenmemiş ürünler dışında, hazır ürünlere de durmaksızın zam geldiğini belirten esnaflar, sattıkları malların yerine yenisini koyamadıklarını söylüyor. Tekstil sektöründeki toptancıların kazançlarının son derece az olduğunu aktaran İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin; “Esnaf olarak geçmişte kazandıklarımızı kasaya koyuyoruz ki ayakta kalalım” ifadelerini kullandı.
ESNAF GEÇMİŞTE KAZANDIĞINI KULLANMAK ZORUNDA
Özellikle üretici kedimin çok zor günler yaşadığını ifade eden Girgin “Büyük markalar ve firmalara nazaran, biz burada ürünü imal ederken kendi ham maddemiz içerisinde daha çok yoruluyoruz. Sattığın ürünün aynısını 1-2 ay sonra İstanbul’a gittiğin zaman aynı fiyattan alamıyorsun. Maliyetler hiç sabit durmuyor. Kemeraltı esnafı şu anda, geçmişte kazandıklarını kasaya koyuyor. Geçmişte kazandıklarımızı kasaya koyuyoruz ki ayakta duralım” diye konuştu.
İPLİK FİYATI İKİ AYDA 4 KATINA ÇIKTI
Kestelli Caddesi’nde kadın giyim üzerine toptancılık yapan Sinan Karayakar ise, piyasa ve giderlere göre zam yapıldığında ürünlerin ellerinde kaldığını belirterek; “Ben üreticiyim. Bugün 30 çuval iplik geldi bana. 60 lira çuvalın bir teki. 2 ay önce 15 liraydı ipliğin çuvalı. Tamam, hadi üstüne koy. Ben bu fiyatı ile satamıyorum. Üstüne koyarsam nasıl satacağım? Böyle bir sıkıntımız var” şeklinde konuştu.

Batuhan KAYA Semih Girgin Kemeraltı esnafı Tarihi Kemeraltı Çarşısı maliyet ve hayat pahalılığı şikâyetçi