Girgin, "Turistler gelmeden önce esnafların aşılanması lazım"

TAKİP ET

Esnafın isteklerini GERÇEK HABERCİ' ye söyleyen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, turizm mevsiminin geldiğini belirterek, 'Turistler gelmeden önce esnafların aşılanması lazım' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER-  Esnafın isteklerini anlatan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve İzmir Kahveciler Odası Başkanı Hakkı Kırdı aşı ile acil taleplerini aktardı.
Esnafın bir an önce aşılanması gerektiğini vurgulayan Girgin, “Şu anda aşıyla ilgili gelişmeler bizi mutlu ediyor. Turizm mevsimi geldi, turistler gelmeden önce esnafların da aşılanması lazım” ifadelerini kullandı.
“Esnafa düşük faizli kredi istiyoruz”
Esnafa yapılan desteklerle ilgili esnafın beklentisi tam olarak karşılanmadığını dile getiren Girgin, “Bu saatten sonra kapanmak istemiyoruz, Pazar günleri de acilen açılmak istiyoruz. Kredi ve yapılandırmanın bir şekilde uzatılması, kredi almak isteyen esnafa kredi verirken düşük faizlerle verilmesini istiyoruz. Sicil affı daha gelmedi, esnafın ödeyemediği çekler, senetler var tam kapanma zamanında ödeyemeyen esnafın aftan yararlanması gerekiyor” diye konuştu.


“Oyunlar serbest olmalı”
İzmir Kahveciler Odası Başkanı Hakkı Kırdı da, kahvelerde oyunların serbest olmasını istediklerinin altını çizerek, “Bizim beklentimiz Haziran’ın 21’inde alınacak olan kararla kahvelerde oyunların serbest olmasını istiyoruz. Bence her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.