Gözler Parti Meclisi'nde

TAKİP ET

Haftasonu yapılacak CHP Kurultayı öncesi Genel Başkanlık için kulislerde hareketlilik artarken Parti Meclisi için yapılan yarış bir anda öne çıktı.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak CHP Kurultayı'ı için ekipler haftabaşı itibari ile Ankara'ya taşınmaya başladı. Kurultay'da Genel Başkanlık için kulisler tüm hızıyla sürerken ekiplerin önümüzdeki Yerel Seçimleri dikkate alarak Parti Meclisi için çalışma başlatması dikkat çekiyor. GERÇEK HABERCİ'nin edindiği bilgiye göre her kurultay sürecinde Genel Başkan'ın ve rakibi olan ismin parti meclisi adayları arasından kendilerine yakın isimlerden oluşturulan "Anahtar Listesi"nin dışında 10 civarı daha liste çıkarken yaşanan bölünmenin bu sayıyı arttıracağı öğrenildi. Delegeler arasında bölgecilik, etnik durum, hemşehricilik çerçevesinde oluşturulan küçük gruplar nedeniyle bu kez 20'nin üzerinde anahtar liste çıkması bekleniyor. Aday belirlenmesinin yapılacağı Parti Meclisi'ndeki salt çoğunluk olan 31 sayısına ittifaksız ulaşılamayacağı öngörülürse kurultay sonrası durgunlaşması beklenen CHP'yi yerel seçim sürecinde bir kez daha sıkıntılı günler bekliyor. 
Parti Meclisi'nde aday bolluğu
Bu arada Parti Meclisi için aday olacak isim sayısında da patlama bekleniyor. Geçtiğimiz kurultayda 8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu dışında kalan 52 PM koltuğu için 488 isim aday olurken bu kurultayda yaklaşık 750 ismin aday olması bekleniyor. Aday olan isimlerin büyük çoğunluğunun Kurultay delegesi olmaması ve kendisine oy veremeyecek olması dikkat çekiyor.

CHP Kurultayı Genel Başkanlık kulis