Grand Plaza'da yeni isimler: Yönetim kurulu üye sayısı 11'den 15'e yükseltildi

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Grand Plaza şirketinin son genel kurulunda yönetim kurulu üyesi sayısının 11'den 15'e çıkarılması kabul edildi. Yeni yönetime ilginç isimler katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleri arasında yer alan Grand Plaza’da yönetim kurulunun Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlanan kararına göre, yönetim kurulu üye sayısı 11’den 15’e yükseltildi.

Dört yeni ilginç isim yönetim kurulu üyesi oldu.

2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde Aziz Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanlığı görevi sürerken 20 Mart 2019’da 2018 yılı olağan genel kurul toplantısını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Gıda Otelcilik ve Turizm şirketi, yeni yönetim kurulunu da seçti.

Buna göre Aydın Korkmaz, Güzin Özbaş, Çiğdem Aşıcı, Hülya Şahin, Hamdi Türkmen, Buğra Gökçe, Yıldız Devran, Hilmi Özen, Mehmet Sayar ve Serpil Ötücü yönetim kurulu üyesi oldu.



Seçimin ardından değişiklik



31 Mart 2019 seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, koltuğa oturduktan sonra belediye şirketlerinin yönetiminde değişikliğe gitmeye karar verdi.

Grand Plaza’ya yönetimi de 9 Nisan 2019’da yaptığı toplantıda 20 sayılı kararı ile Serpil Ötücü’nün yerine bir yıl süre ile Gözde Dihkan Parçalı’nın getirilmesine karar verdi. Grand Plaza’daki yönetim değişikliği bununla bitmedi. Yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Hilmi Özen’in yerine Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar getirildi. 24 Ocak 2020’de yapılan Grand Plaza olağanüstü genel kurulunda Işıklar’ın görevinden istifa etmesi üzerine de onun yerine Ayhan Balıkçı atandı. Ayrıca Grand Plaza’nın sermayesine 24 milyon lira ilave edilerek, sermayenin 79 milyon 458 bin 415 liradan 103 milyon 458 bin 415 liraya çıkarılmasına karar verildi.



Yönetim yenilendi, üye sayısı arttı



23 Mart 2020’de yapılan Grand Plaza’nın olağan genel kurulunda ise önemli kararlar alındı. Genel kurulda ilk olarak şirket esas sözleşmesinin 11 maddesinde yer alan idare meclisi değiştirildi. Yapılan değişiklikle, daha önce 11 olan yönetim kurulu üye sayısı 15’e çıkarıldı.



Ayrıca, yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Genel kurulun kararına göre 23 Mart 2020’den başlayarak bir yıl süreyle Grand Plaza’nın yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Ayhan Balıkçı, Aydın Korkmaz, Güzin Özbaş, Mustafa Tahtasız, Çiğdem Aşıcı, Hülya Şahin, Hamdi Türkmen, Gözde Dihkan Parçalı, Buğra Gökçe, Yıldız Devran, Ayşen Uysal, Melek Göregenli, Nilgün Toker Kılınç, A. Suphi Şahin ve Barış Karcı.



Kim bu isimler?



23 Mart 2020’den başlayarak bir yıl süreyle yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacaklar arasında ilginç isimler olduğu belirlendi.

KHK ile üniversitedeki görevlerine son verilen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Melek Göregenli, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Nilgün Toker Kılınç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof Ayşen Uysal da Grand Plaza yönetim kurulunun yeni isimleri oldu. Grand Plaza’nın yönetim kurulunda yer alan isimlerin kim olduğunu da sizin için derledik.

Aydın Korkmaz: İZSU Su ve Kanal İşletme Daire Başkanı.

Güzin Özbaş: İZSU Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı.

Mustafa Tahtasız: İBB Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı.

Çiğdem Aşıcı: İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı.

Hülya Şahin: : İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı.

Hamdi Türkmen: Gazeteci.

Gözde Dihkan Parçalı: İZSU Tesisler Daire Başkanı.

Buğra Gökçe: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri.

Yıldız Devran: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı.

Ayhan Balıkçı: Hazinede görevli.

Suphi Şahin: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı.

Barış Karcı: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı.

Bu arada Barış Karcı’nın istifa etmesiyle yerine atanan A. Süha Sabuktay ise eski İZENERJİ Genel Müdürü.