Gruşçu, "İstatistik değil; itibarsızlık kurumu"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, 'Türkiye İstatistik kurumu diyoruz; ama ben Türkiye İtibarsızlık Kurumu haline geldiğini düşünüyorum' dedi.

GERÇEK HABERCİ - Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, GERÇEK HABERCİ ile Gündem’in konuğu oldu. Gruşçu, TÜİK hakkında sert eleştirilerde bulundu. Kurumun gerçek rakamları yansıtmadığını savunan Gruşçu, “TÜİK iktidarın ajansı olarak çalışıyor” ifadesini kullandı.


“Caddelerin kapatılması ilkel bir davranış”
İzmir’de her gün büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, valiler çeşitli hizmetleri yerine getirmek için trafikte olduğunu belirten Gruşçu, “Biz hangisinin koruma ordusu ile gezdiğini gördük. Bu caddelerin ve sokakların vatandaşa tahsil edilmesi gerekirken, vatandaşın hizmetkârı olanlar için kapatılması, bence ilkel bir davranış” diye konuştu.
“Saraylarından çıkıp halkla iç içe olmaları lazım”
Siyasetçilerin halkın sorunlarını dinlemesi gerektiğini söyleyen Gruşçu, “Bu tutumlardan vazgeçmek, saraylardan çıkıp halka iç içe olmaları lazım. Benim önerim AKP Genel Başkanı’nın da aynı görevde bulunan diğer başkanların da arabalarından çıkıp sokakta vatandaşın gözünün içine bakarak, onlara dokunarak sorunlarını dinlemeleri lazım” dedi.
“TÜİK değil, Türkiye İtibarsızlık Kurumu”
TÜİK’ in iktidar ajansı olarak çalıştığını iddia eden Gruşçu, “Vatandaşımızı sosyal yardıma muhtaç bıraktılar. Türkiye’de açlık sınırı öyle bir noktaya geldi ki, Birleşik Kamu Konfederasyonu bir açıklama yaptı. Açlık sınırı 3 bin 74 TL ama bu gerçek rakamlar” diye konuştu. Gruşçu, TÜİK’in artık güvenilir bir kurum olmadığını savunarak, “Türkiye İstatistik Kurumu diyoruz; ama ben Türkiye İtibarsızlık Kurumu haline geldiğini düşünüyorum. TÜİK ne kadar iktidarın ajansı olarak çalışsa da, ortada bir gerçek var” ifadelerini kullandı.
“Milli değerlerimizi yok pahasına sattık”
Gruşçu, Cumhuriyet’in ilk zamanlar da bile yüzde 200 büyüyen bir ülke olduğumuzun altını çizerek, “1923 yılında cumhuriyet kuruldu, 1946 yılına kadar 23 yıl boyunca Türkiye yüzde 200 büyüyen bir ülke haline gelmişti. İhracatıyla, üretimiyle çiftçisi geçinebiliyordu; tekstil, tütün ve basma fabrikalarıyla yıkık bir ülkeden Türkiye’yi kalkındıran bir model ortaya çıkmıştı. Şimdi ise, o milli değerlerimizi yok pahasına bir bir sattık. Geldiğimiz nokta çok vahim” sözlerine yer verdi.
“Türkiye konumu itibariyle büyüyen bir ülke haline gelebilir”
Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiği zaman ilk yapacağı şeyleri söyleyen Gruşçu, “İktidara geldiğimiz zaman cumhuriyetin temel değerlerini tesis eden, üreten, büyüyen, gelişen bir seferberlik süreci başlatarak üretim hamlesini yapacağız. Türkiye, yeniden fabrikaları ve tesisleriyle iş alanı yaratıp istihdam sağlayan önemli bir merkez haline gelecek. Türkiye konumu itibariyle çok büyüyen ve gelişen bir ülke haline gelebilir” görüşünü aktardı.
“Bin TL destekle ne yapılabilir ki!”
Gruşçu, esnafa verilen bin TL yardımı eleştirerek şu ifadeleri kullandı;
“Esnaf verilen bin TL ile kirasını mı, stopajını mı, evine mi bakacak, personele mi maaş verecek? Esnaf bu parayla ne yapabilir? Esnafın durumunu ben sokakta gördüm. Esnaflarımız ekonominin bel kemiği; ama esnafı bitirmeye çalışan bir yaklaşım var, bundan vazgeçilmeli. Almanya, Fransa bizi kıskanıyor diyorlar ya bütün bu bizi kıskanan ülkeler esnafına kendi bütçelerinin yüzde 80’i kadar destek verdiler.”