Guardian: Altınordu Devrim Gerçekleştirebilir

TAKİP ET

İngiliz The Guardian gazetesi, güçlü altyapısıyla bilinen PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'yu inceleyen bir dosya hazırladı. Guardian, 'Daha önce kimsenin yapmadığını yapıyorlar ve eğer becerebilirlerse Türk futbolunda bir devrim gerçekleştirecekler' diye yazdı.

BBC Türkçe’nin aktardığı Emre Sarıgül imzalı haberde İzmir kulübünün uzun vadeli planlarıyla Türk futbolunu değiştirebilecek bir yaklaşım sergilediği vurgulandı.

Oyuncuların yalnızca sahada değil, saha dışında da eğitildiğini söyleyen Guardian, “Sporcular sosyal medya, kişisel gelişim, futbol tarihi, İngilizce ve hatta satranç dersleri alıyorlar. Bunlar Avrupa’daki futbol akademilerinde yaygın olabilir ama Türkiye’de değil” diye yazdı.

Altınordu’dan Premier Lig’e

Yazıda yurt dışına transfer olan iki genç yetenek hatırlatıldı ‘Klüp bunun karşılığını şu an Bundesliga’daki Freiburg’da oynayan Çağlar Söyüncü ve İtalya’daki Roma’da oynayan Cengiz Ünder’i transfer ederek aldı. İki oyuncu da milli takımda oynuyor. U-17 milli takımında ise Altınordu’dan beş futbolcu var.”

Kulübün, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Bayern Münich, Barcelona, Atletico Madrid gibi dünyaca ünlü kulüplerle ilişkiler kurduğu belirtilirken, Guardian’a konuşan kulübün başkanı Seyit Mehmet Özkan, 17 yaşındaki kaleci Berke Özer’in iyi bir sezon geçirmesi halinde muhtemelen Premier Lig’e gideceğini söyledi: “Manchester City halihazırda onun için bir teklif yaptı.’

Türk futbolunda devrim

Yazı şu satırlarla noktalandı: “Altınordu Türkiye’de en çok göz ardı edilen kaynağa, insana yatırım yapıyor. Ülkenin yüzde 24’ü 0-14 yaş arasında ve bu Avrupa’da en yüksek oran. Kulüp hedeflerine ulaşmasının yıllar alabileceğini biliyor. Ama Altınordu projesi kulübü aşan bir proje. Daha önce kimsenin yapmadığını yapıyorlar ve eğer becerebilirlerse Türk futbolunda bir devrim gerçekleştirecekler.”