Gül'ün 'Aday olmayacağım' açıklaması sorulan Erdoğan: Değerlendirme yapmayacağım

TAKİP ET

"Seçim meydanı herkese açıktır"

"Seçim meydanı herkese açıktır"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin ortak adayı olacağı ileri sürülen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarıyla ilgili olarak "Değerlendirme yapmayacağım" dedi. Erdoğan, "seçim meydanının herkese açık olduğunu" belirterek "Temenni ederiz ki bir an önce her siyasi parti adayını belirler. Ona göre de bizler kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız" dedi.

Konuya ilişkin olarak Ayazağa Kasrı'nda açıklamalarda bulunan Gül, "Çok geniş bir mutabakat olması durumunda üzerime düşeni yapmaktan kaçmayacağımı söyledim. Geniş bir mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" demişti.  Gül, AKP iktidarına yönelik olarak da şunları söylemişti:

"AK Parti’den bazı arkadaşların da benimle ilgili konuşmalarına da şunu söylemeden geçemeyeceğim. AK Parti’nin kuruluşunda yer almış birisi olarak bu ilkeleri bu prensipleri destekliyorum.  Kendileri ile ilgili şahsi meselem, sıkıntım yok. Ben sadece politikalar, gelecek vizyonu ile ilgili bu. Benimle ilgili zaman zaman saygısızlık boyutuna ulaşan sözleri söyleyenlere de şunu söylemek isterim. Başlarını iki ellerinin arasına alıp bugün söylediklerini bir muhasebe etsinler."

abdullah gül erdoğan adaylık