GÜLER, "DELEGE SEÇİMLERİNE YAKIN BU KARARIN ALINMASI AKLIMIZDA SORU İŞARETİ YARATTI" 

TAKİP ET

Kesin ihraç istemi ile haklarında dosya hazırlanan CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu ile CHP Çiğli Gençlik Kolları İlçe eski Başkanı Baransel Güler, duruma tepki göstererek delege seçimleri öncesi bunların yaşanmasının yıpratma politikası olarak değerlendirdi

SEVİLCAN GÜNAY/ GERÇEK HABERCİ/ ÖZEL HABER- CHP’de kongre süreci hazırlıklarının devam ettiği şu günlerde partiden bir flaş haber daha gelmişti. Menemen ve Bayraklı eski belediye başkanlarının ardından Çiğli Belediye eski Başkanı Hasan Arslan ile Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu ve Çiğli İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baransel Güler hakkında kesin ihraç talebi ile dosya hazırlandı. Tüm bu gelişmelerin ardından Gerçek Haberci ’ye konuşan Mertoğlu ile Güler, durumu büyük bir şaşkınlıkla takip ettiklerini aktardı. 

TELEFONLARIMIZA CEVAP VERMİYOR

Çiğli eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, ilçe yönetiminin kendisini savunmaya çağırdıklarını ancak gitmediğini ifade etti. Mertoğlu, “Bizi ne gerekçeyle disipline sevk ettiklerini bilmiyorum.  Geçtiğimiz günlerde mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan, bir açıklama yaparak ‘Bizim sosyal medyada parti ile ilgili paylaşımlarda bulunduğumuzu ve bazı şeylerin aile içerisinde halledilmesi gerektiğini’ söylemiş. Ancak ben şunu sormak istiyorum; telefonlarımıza bakmayan, randevu vermeyen bir ilçe başkanı aileyi nasıl bir arada tutacak? Ben bunu da anlamış değilim” diye konuştu. 

RANDEVU VERMEYEN BENDEN SAVUNMA DA İSTEYEMEZ

Çiğli’de 40 kişiye yakın partilinin işten çıkartıldığını hatırlatan Mertoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşlarımız işten çıkartıldığı zaman İlçe Başkanı ortalıkta yoktu. Arkadaşlarımız görüşmek istedi ama kendisi telefonlara çıkmadı. Böyle büyük laflar etmesine gerek yok. Ben açlık grevinden önce kendisini defalarca aradım ama telefonlarıma cevap vermedi. Ben de ilçe sekreterliğini arayıp 4 kez randevu istedim fakat randevu da vermedi. Bana randevu vermeyen bir ilçe başkanı sonra gelip de savunma ver diyemez.”

BAŞKANIMIZI BİZİ ÇAĞIRMADI

Çiğli İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baransel Güler de disipline sevk edildiklerini ilçeden gelen bir SMS mesajı ile öğrendiklerini aktararak; “Bunlar hoş şeyler değil, bizim bir hatamız varsa bu süreç daha önceden izlenmeliydi. Delege seçimlerine kısa bir süre kala bu durumun yaşanması bizi üzdü, aklımızda da soru işaretleri doğurdu.  Biz işten çıkarıldığımız için bir eylem yaptık ama bunu gidip parti önünde yapmadık eylemimizi belediyenin önünde yaptık. Çünkü haksız bir şekilde işten çıkarıldık. Gönül isterdi ki Belediye Başkanımız bizi yanına çağırsın ve sorsun neden bugünlerde işe gelmediniz nedir ne değildir ama olmadı. Disiplin konusu İl Başkanlığına gitti ancak henüz ilden çağrılmadık. İlçe başkanlığı ise bir mesajla savunmaya çağırdı ama gitmedim” ifadelerini kullandı. 

ELEŞTİRİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Çiğli’de 2 dönem Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını ve canla başla partisi için çalıştığını vurgulayan Güler, “Eşim 6 aylık hamileydi alanda çalışıyordu. Ben ailemden, dostlarımdan fedakarlık yaparak gece gündüz çalıştım, çok emek verdim. Tek bir canım var onu da CHP için veririm. Tek bir mesajla böyle bir şeyi öğrenmek bizi gerçekten çok üzdü.  Siz onca emek veriyorsunuz ama sonra tek bir mesajla disipline sevk edildiğinizi öğreniyorsunuz. Sanırım disipline sevk edilmemizin gerekçesi de sosyal medyada yaptığımız eleştirilermiş ama biz asla bir hakarette bulunmadık. Eleştiri Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmazsa olmazıdır. Gönül isterdi bu durumu daha barışçıl bir şekilde çözelim, yan yana gelelim, oturup, konuşalım.  Bu yaşananlar bize delege seçimleri öncesi sanki bir yıpratma politikası gibi geliyor. Çok üzüldüm gerçekten CHP’ye gönül vermiş bir genç olarak çok üzgünüm” dedi. 

BAZEN PARTİ İÇİ YARIŞI AŞIRI BOYUTLARA TAŞIYORUZ

Yaşananların bu raddeye gelmesini asla istemediğinin altını çizen Güler, “Birbirimizi kırmak yerine birbirimizin hatalarını ve yanlışlarını oturup konuşmamız gerekir. Genel Başkanımızın defalarca deklare ettiği parti içi barış var. Bizim muhalefetle çatışmamız lazım, birbirimizle değil. Biz bazen parti içi yarışı aşırı boyutlara taşıyoruz, bu iyi değil. Çünkü yarın yeni bir seçim olduğunda yine alanlarda beraber çalışacağız. Yine omuz omuza mücadele edeceğiz. Sonuçta bize verilen görevler geçici ben de 2 dönem gençlik kolları başkanıydım ama şimdi düz üyeyim. Her zaman yüz yüze bakacağız, hepimizin ortak hedefi CHP’yi başarıya ulaştırmak ama eleştiriye de açık olmamız lazım” diye konuştu.